Sliedrechtse banenbank succes

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Waarom zou je achteraan sluiten in de file naar Rotterdam, Dordrecht of Breda, als je ook in Sliedrecht een goede baan kan vinden bij een prima bedrijf”, stelt Stuut. ,,Ook de treinen zitten overvol en hier zijn precies dezelfde banen te vinden als in de grote steden. Aan reizen ben je veel tijd kwijt en dat is zonde.” Zowel mensen met een lts-opleiding als academici kunnen via de vacaturebank aan de slag. ,,Er zijn verschillende soorten vacatures te vinden; van technisch tot softwareontwikkeling en van secretarieel tot advocatuur”, weet Stuut. ,,Op het moment zijn 56 vacatures beschikbaar, maar daar komen nog een aantal bij.”

SLIEDRECHT - Wie de file zat is en dichtbij wil werken, kan voor een baan in het dorp terecht op www.werkeninsliedrecht.nl. De vacaturebank, die nu zo’n vier maanden in de lucht is, is een succes vertelt Marc Stuut, recruiter Benelux bij Unit 4 Agresso. Dagelijks komen sollicitaties binnen bij de aangesloten bedrijven en wekelijks hebben zo’n vier mensen een sollicitatiegesprek bij een bedrijf in Sliedrecht.

Door Marjanne Dijkstra

Vorig jaar al sloegen vijf bedrijven de handen ineen en startten de vacaturebank. Univé, de Rabobank, Hoek en Blok, Groenendijk Onderwijs Administraties en Unit 4 Agresso bundelden de krachten en boden alle vacatures van deze Sliedrechtse ondernemingen aan op één platform. ,,Inmiddels hebben nog negen partners zich bij ons aangesloten, onder andere Van der Leun, IHC en de gemeente Sliedrecht”, vertelt Stuut.

Uit eerder onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) Rotterdam, waaronder ook de Drechtsteden en de Alblasserwaard vallen, bleek dat de helft van de ondernemers in deze regio problemen verwacht met de invulling van vacatures. Van de ondernemers met vacatures in 2008 gaf 21 procent aan te verwachten dat dit percentage gedurende het jaar zal groeien.

Uitgangspunt van het project www.werkeninsliedrecht.nl is dat veel inwoners van Sliedrecht en nabije omgeving dagelijks voor hun woonwerkverkeer veel kilometers afleggen en dus veel tijd kwijt zijn, terwijl een leuke en passende baan ook in Sliedrecht te vinden is. Door de toenemende filedruk willen steeds meer mensen dichter bij huis gaan werken. Om het aanbod van die banen te bundelen en het solliciteren eenvoudig te maken is de website gestart.

De deelnemers zijn organisaties met minimaal vijftig medewerkers, waardoor de website voortdurend voldoende actuele en kwalitatieve vacatures heeft. De partners in het project zijn afkomstig uit alle sectoren van het Sliedrechtse bedrijfsleven, zoals de financiële dienstverlening, aannemerij, productie, accountancy, administratie, technische installatie, ICT, scheepsbouw, zorgverlening, beveiliging en de gemeentelijke overheid.

Sollicitanten kunnen naast actuele vacatures ook het bedrijfsprofiel van de deelnemende bedrijven bekijken. Verder kunnen ze eenvoudig digitaal solliciteren en zich abonneren op een mailservice voor toekomstige vacatures.

advertentie
advertentie