‘Sportzaal’ heikele term in vergadering

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De gemeenteraad sprak tijdens de laatste raadsvergadering over de herziening van het bestemmingsplan Baanhoek West. Er zijn drie afwijkingen ten opzichte van het oorspronkelijke bestemmingsplan. Zo worden meer gestapelde woningen gebouwd vanwege de gewenste stedelijke bebouwing, nabij het aan te leggen station Baanhoek. Ook komt er meer ruimte voor woonbestemming en zal de onderdoorgang onder het spoor verlegd worden naar de hoogte van het station Baanhoek. Ad den Besten (CDA) had weinig moeite met de hoogbouw: ,,De hoogbouw wordt aan het zicht onttrokken door een dijk.”

Raad stemt in met wijzigingen Baanhoek West SLIEDRECHT - ‘Sportzaal’ was het woord waar diverse leden van de Sliedrechtse gemeenteraad afgelopen maandag over vielen tijdens de behandeling van de herziening van het bestemmingsplan Baanhoek West. ,,Waarom wordt de raad genegeerd?”, vroeg Hanny Visser van PRO Sliedrecht zich hardop af. ,,De benaming sportzaal suggereert dat er een veredelde gymnastiekzaal wordt gebouwd.” Uiteindelijk stemden de partijen van de Sliedrechtse gemeenteraad voor de herziening, behalve Vissers partij.

Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd voor de locatie van De Akker, de kerk en de sportzaal. Op het moment heeft die plek een werkgelegenheids doeleind, maar dat moet worden gewijzigd in een maatschappelijk doeleind. De benaming ‘sportzaal’ bracht veel teweeg in de gemeenteraad. PRO Sliedrecht was het niet eens met de woordkeuze en vreesde afgescheept te worden met een gymzaal.

Ook Ad den Besten (CDA) was het daarmee eens: ,,De naam sportzaal is uit den boze. Ik heb me aan die uitdrukking gestoord en als het hier inderdaad om een gymzaal gaat, dan zijn wij alsnog genoodzaakt om tegen het plan te stemmen.”

Wethouder Hans Tanis haastte zich te zeggen dat het slechts een woordkeuze was. ,,De Stoep is niet uit te breiden, dus een nieuwe sportgelegenheid moet aan bepaalde eisen voldoen.” Over de sportzaal wordt volgens wethouder Remco van de Ven volgend voorjaar verder gediscussieerd.

Visser kon zich niet verenigen met de term en stuitte ook op een in haar ogen vierde afwijking die zij niet als zodanig benoemd vond. ,,Naar mijn idee is de wijziging van het bestemmingsplan op verzoek van de provincie Zuid-Holland ook een punt dat hier aan de orde zou moeten komen.”

De provincie vroeg om een gedeeltelijke herziening in verband met wijziging van de zonegrens van het industrieterrein De Staart in Dordrecht. De wijziging is al in de plankaart opgenomen. Adviesbureau Peutz verrichtte onderzoek om de geluidsbelasting in de omgeving van het industrieterrein te bepalen. Het toegestane geluidsniveau wordt in de huidige en toekomstige situatie overschreden. Daarvoor werd de zonegrens van het terrein gewijzigd en wordt een kleine marge ingebouwd zodat uitbreiding mogelijk is.

advertentie
advertentie