Wecycle maakt Sliedrechtse afvalberg klein

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De leerlingen van de groepen zeven en acht werden gevraagd om, kleine, afgedankte elektr(on)ische apparaten en spaarlampen in te zamelen. ,,Deze worden vaak nog in de gewone afvalbak gegooid, terwijl ze eigenlijk gerecycled zouden moeten worden”, aldus een woordvoerster van de gemeente. Op maandag 8 september werden er op elke school tien groene afvalbakken afgeleverd. Hierin konden de kinderen hun verzamelde apparaten, zoals kapotte walkmans en afgedankte koffiezetapparaten, gooien.

SLIEDRECHT - De leerlingen van vier scholen in Sliedrecht hebben de afgelopen maand de afvalberg een klein beetje verkleind. De Anne de Vriesschool, OBS De Wilgen, OBS Henri Dunant en OBS Roald Dahl namen deel aan de landelijke Wecycle actie, die als doel heeft mensen bewuster te maken van het milieu. Deze actie wordt ondersteund door de gemeente Sliedrecht.

Door Saskia van der Aa

De kinderen werden enthousiast gemaakt door een speciaal ontwikkeld lesprogramma. Daarnaast gaf de ene school de leerlingen een brief mee naar huis en hing de andere school posters in de gangen op. ,, De leerlingen zijn heel enthousiast aan het inzamelen gegaan. Opa’s, oma’s, tantes, neven en kennissen, iedereen heeft zijn medewerking verleend. De actie was een groot succes en er zijn veel apparaten ingezameld”, aldus de vier scholen.

De leerlingen van één school waren wel erg enthousiast. ,,Ze haalden zelfs apparaten uit vuilnisbakken bij een flatgebouw, zodat ook deze apparaten gerecycled kunnen worden”, volgens een leraar van één van de deelnemende basisscholen.

Tijdens de telling van de apparaten, op maandag 6 oktober, kregen alle kinderen een T-shirt uitgereikt, als dank voor hun medewerking. Wie er uiteindelijk de meeste apparaten ingezameld heeft, en dus gewonnen heeft blijft nog even een verrassing. Op woensdagmiddag 15 oktober zal de winnende basisschool bekend gemaakt worden. Deze school zal mooie spullen voor op het schoolplein ontvangen. Ook zal op deze dag een convenant ondertekend worden door wethouder Remco van de Ven en de heer Schronk (directeur van de stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten), als symbool voor de medewerking van de gemeente Sliedrecht.

advertentie
advertentie