Weekend met vier topacts in JC Elektra

16 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Met harde beats, sterke teksten en een rauwe stem baande Winne zich razendsnel een weg op weg naar de top op hiphop gebied. Winne stond vanaf toen op alle grote podia in het voorprogramma van niemand minder dan DuvelDuvel en Opgezwolle. Inmiddels zijn dergelijke voorprogramma’s verleden tijd en is hij zelf de hoofdact.

SLIEDRECHT - In samenwerking met Stichting Sliedrecht en Cultuur heeft Elektra met Appa en Winne twee topacts naar Sliedrecht gehaald. De twee hiphoppers zijn veelvuldig op TMF en MTV te bewonderen en genieten grote bekendheid. Vrijdag 17 oktober staan ze in het jongerencentrum. Zaterdag wordt een andere toon gezet: pittige rock met Triggerfinger en Kinkobra.

‘De man die de harde waarheid via muziek ten gehore brengt.’ Zo staat Appa bekend bij vele hiphop-liefhebbers. Politiek onrecht en oorlog zijn veel voorkomende thema’s in zijn nummers. De avond begint met Winne rond 22.30 uur, zaal open om 20.00 uur. Entree: 3 euro.

Zaterdagavond zal Elektra zich vullen met rockers, die in het voorprogramma Kinkobra treffen. Driemansband Kinkobra uit Gorinchem is geen onbekende voor Elektra. In 2007 won de piepjonge formatie de finale van de Kleine Prijs van de Alblasserwaard. Een optreden op het welbekende Tuinfeest en Wantijpop was het gevolg.

Triggerfinger staat op het hoofdmenu, een keiharde Belgische rock band met hun roots in Antwerpen. Een bekende van de grootste festivals van Nederlandse bodem. Zo stonden de heren van Triggerfinger afgelopen seizoen op festivals als Lowlands en Metropolis festival. Hun muziek wordt omschreven als ‘rock zonder al te veel franjes en dwars door ieders merg en been’.

De entree voor deze avond bedraagt 7 euro. De eerste band begint te spelen rond 22.00 uur, de zaal gaat open om 20.00 uur. JC Elektra, Stationsweg 4, Sliedrecht.

advertentie
advertentie