Wie heeft het mooiste diertje?

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Tijdens de kleindierententoonstelling zijn ruim 400 dieren in allerlei soorten en kleuren te bewonderen. Alle dieren worden gekeurd door gediplomeerde keurmeesters die onder andere letten op de juiste bouw van het dier, kleur en beharing/bevedering. Het dier dat het ideaalbeeld het dichtst benadert wint de wedstrijd. ,,De fokkers steken menig uurtje in de dieren om ze tijdens het ‘moment suprême’, de keuring van de Merweshow, in topconditie te hebben”, vertellen Mieneke en Pieta Kraaijeveld namens de organisatie. ,,Er wordt goed gevoerd, geborsteld, elk haartje en veertje wordt nagekeken. Vaak zijn de verschillen klein en is het dus best spannend.?”

‘Elk haartje en veertje wordt nagekeken’ SLIEDRECHT - Konijnen, kippen, watervogels, duiven, cavia’s, siervogels. Deze en meer kleine dieren zijn te zien tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van kleindierensportvereniging Merwezoom op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november in De Lockhorst. Bij deze wedstrijden strijden de leden om de eervolle prijs ‘Wie heeft het mooiste diertje?’.

Vogelvereniging De Vogelvriend houdt op dezelfde data en plaats haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Voor de Vogelvriend is het een bijzondere tentoonstelling, want de Sliedrechtse club viert dit jaar het 50-jarig jubileum.

Het Rad van Avontuur, de caviabaan en de enveloppenstand zorgen voor nog meer vertier. Verder kunnen kinderen prijzen winnen met een kleurwedstrijd. Op www.merwezoom.nl is de kleurplaat te downloaden. Zelf je huisdier meenemen kan ook tijdens de huisdierenkeuring op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur. De Merweshow is op vrijdagavond 31 oktober van 19:00 tot 22:00 uur of zaterdag 1 november van 09:00 uur tot 17:00 uur. Meer info: www.merwezoom.nl.

advertentie
advertentie