Sliedrecht Sport nipt onderuit tegen VCV

Nieuws

SLIEDRECHT - Vlak na afloop straalde de doffe teleurstelling af van de gezichten van de mannen van Sliedrecht Sport. In een iets later stadium nam de realiteit de overhand en konden de volleyballers inzien en toegeven dat een 2-3 nederlaag tegen Prins/VCV uit Veenendaal het hoogst haalbare was. Sliedrecht Sport had zich namelijk na een 1-2 achterstand in sets knap teruggeknokt in de wedstrijd, maar had daarbij zoveel energie moeten verbruiken dat het in de beslissende vijfde set de eer moest laten aan de verrassende debutant in de B-League: 26-24, 23-25, 20-25, 25-22 en 12-15.

De tweede opeenvolgende nederlaag in een vijfsetter leverde na afloop enige stof tot discussie op. Met name een tweetal arbitrale dwalingen in de slotfase deden de emoties hoog oplopen aan Sliedrechtse zijde. De winst van de oud-ploeggenoten van spelverdeler Ruben van Mourik was er echter niet minder terecht door. Coach Michiel de Ruyter had zijn team zien strijden voor wat het waard was. De Ruijter kon niet beschikken over middenman Sebastiaan Bakker, die herstelt van een handblessure en ook libero Frank Vlot moest noodgedwongen aan de kant blijven vanwege problemen met de hamstrings. Derhalve had de Sliedrechtse coach het jonge talent Duko Fronik en Erik op’t Hoff toegevoegd aan de selectie, waarin Ruurd Boehlee de taak van libero op zich had genomen.

VCV imponeerde met veel power en een uitstekende blokkering die Sliedrecht Sport meerdere malen voor problemen stelde. Toch wisten de Sliedrechtse volleyballers op basis van karakter steeds goed aan te klampen en kreeg het publiek een wedstrijd voorgeschoteld die klonk als een klok. De lange rally’s met veel spectaculaire reddingen konden echter niet verbloemen, dat Sliedrecht Sport op cruciale momenten net iets te kort kwam en een tekort aan scorend vermogen brak het team met name in de tweede en derde set op.

Zaterdag 8 november wacht Sliedrecht Sport een nieuwe vuurproef, wanneer het in Amstelveen moet aantreden tegen Martinus. De wedstrijd in de Bankrashal begint om 18.00 uur.

advertentie