Financieel plaatje bijna rond

Nieuws

Speciale gastspreker op deze avond was KNVB-voorzitter Michael van Praag, die in zijn betoog bewondering uitsprak over manier waarop voetbalvereniging Sliedrecht de contacten zoekt en bovenal koestert met zijn sponsors. De voormalige praeses van Ajax kreeg, tot eigen verrassing, uit handen van het juniorenteam C5 een cheque aangeboden van duizend euro, die hij namens de KNVB aan een goed doel mag besteden. Door intensieve communicatie, betrokkenheid naar sponsors, goede prestaties en met name het scoren van veel doelpunten wist dit jonge team een mooi bedrag binnen te halen, waarvan de heer Van Praag een gedeelte in ontvangst mocht nemen.

V.v. Sliedrecht maatschappelijk betrokken SLIEDRECHT - Voor een talrijk gezelschap met diverse genodigden, zoals sponsors, donateurs, spelers en vrijwilligers van de club, ontvouwde het bestuur van de voetbalvereniging Sliedrecht vrijdag 28 oktober de plannen en ambities voor de nabije toekomst. Hoogtepunt wordt de viering van het 100 jarig bestaan in 2012.

Door Wim van Mourik

Ook de andere speciale gast, Feyenoord-verdediger Theo Lucius, stal de harten van zowel de aanwezigen als de KNVB-voorzitter met een emotioneel betoog over het goede werk van zijn eigen stichting De Vossekuil. Samen met andere instellingen als de Clini Clowns en Villa Pardoes is deze stichting intensief bezig voor het ondersteunen van goede doelen in dikwijls verre landen.

Wethouder Remco van der Ven gaf tekst en uitleg over de laatste stand van zaken over de mogelijkheden van een verhuizing van het sportcomplex naar een nieuw recreatiegebied ten noorden van de spoorlijn. Op korte termijn liggen de plannen even stil. ,,Maar de plannen zijn nog zeker niet van de baan”, aldus Van der Ven. ,,Het complex kampt met een nijpend tekort aan met name trainingsaccomodatie. Dat baart ons de nodige zorgen. Een intensieve samenwerking tussen gemeente en de voetbalvereniging Sliedrecht zal er op korte termijn toe moeten leiden, dat het beoefenen van de voetbalsport voor jong en oud attractief moet blijven op de huidige locatie aan de Sportlaan.”

V.v. Sliedrecht lanceerde op de sponsoravond tevens een aantal nieuwe initiatieven, die het financiële plaatje verder naar een hoger niveau moeten gaan brengen. Opvallend daarbij was opnieuw de link naar de samenwerking met instellingen, die actief zijn voor een goed doel. Zo zetten de heren Theo Wor, namens hoofdsponsor De Heer Groep, en Rob Hasselmeijer, namens IHC Merwede, hun handtekening onder het contract, dat beide bedrijven als Future Partners aan de club heeft verbonden.

Ook gaat de club intensief werken aan de uitbreiding van de fonkelnieuwe Business Club, die als stevig fundament gaat dienen voor de ambities van de club, zoals het hoofdklasse- of eerste klasseschap in het jubileumjaar 2012. Met name de jeugdopleiding op De Lockhorst moet gaan profiteren van de inbreng van sponsors en nieuwe leden van de Business Club.

advertentie