Snel duidelijkheid over ‘Leef!’

Nieuws

De uitspraak van Kantman doorbreekt de maandenlange stilte die rond het prestigieuze project hing. ‘Leef!’ zou een primeur in winkelland zijn. De eerste paal van het lifestylecentre, dat moet verrijzen op het oude Van Gend&Loos-terrein, werd al in september 2006 geslagen. Het initiatief van Isto Vastgoed, ontworpen door Jan des Bouvrie, moet met een winkeloppervlak van zo’n 44.000 vierkante meter zo’n tachtig verschillende winkels huisvesten. Bij de officiële start waren diverse bekende Nederlanders aanwezig, zoals Herman den Blijker, Bridget Maasland en Inge de Bruin.

Lifestylcentre komt toch van de grond SLIEDRECHT - Lifestylecentre ‘Leef!’ komt er toch. Marius Kantman, beheerder van de erven Bouhuys en zegsman van het project, heeft dat gemeld. ,,Recent zijn een aantal overeenkomsten getekend waarover ik nog niet veel kan zeggen. Maar het doel en de bedoeling is nog steeds dat het winkelcentrum er komt.”

Een maand na het slaan van de eerste paal werd de bouw van het lifestylecentre stilgelegd wegens ‘onvoorziene omstandigheden op financieel gebied’. Toen op 14 mei 2007 ‘Leef’!-initiator en directeur-eigenaar van Isto Vastgoed Roland Bouhuys overleed, werd het steeds stiller rond ‘Leef!’. Kort na het overlijden van Bouhuys meldde PR-adviseur Peter Wijnen in deze krant weinig over het project kwijt te kunnen: ,,Zoals het er nu naar uit ziet zal het project zeker vlot worden getrokken. De partijen willen dit doen in de geest van initiatiefnemer Bouhuys.” Ook burgemeester Martin Boevée kon kortgeleden niets zeggen over de status van het project, dat nu echt van de grond lijkt te komen. Kantman meent al snel meer te kunnen vertellen.

advertentie