‘Bouwvergunning bijna rond’

Nieuws

SLIEDRECHT - Met een nieuw logo en een nieuwe uitstraling van de praktijk start Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging Sliedrecht in november een testmaand. Balans nodigt iedereen uit om deze maand gratis een gezondheidsprofiel op te laten stellen. De veranderingen van Balans zijn een aanloop naar het nieuwe Gezondheidscentrum, dat op het terrein van het Albert Schweitzer Ziekenhuis komt te staan.

Balans kijkt uit naar nieuw Gezondheidscentrum

Door Saskia van der Aa

,,In de huidige maatschappij zijn mensen steeds ongezonder en dat willen wij voorkomen. Wij trekken daarom veel tijd voor mensen uit. Het is belangrijk dat mensen leren gezond te leven en daar kunnen wij een handje bij helpen”, vertelt Paulien Schutte, fysiotherapeute bij Balans. Tijdens het bezoek op één van de testavonden wordt een vragenlijst ingevuld, een fysieke test gedaan en kunnen mensen, die daar behoefte aan hebben, gebruik maken van de diensten van een diëtist. Hierna krijgen de mensen die één van de testavonden bezoeken advies over gezond leven, gezond bewegen en het daarbij voorkomen van blessures.

Het nieuwe logo en de nieuwe uitstraling van Balans zijn een aanloop naar het nieuwe Gezondheidscentrum, dat over een tijd op het terrein van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Sliedrecht komt te staan. ,,De bouwvergunning is bijna rond, en we hopen dat er volgend jaar gebouwd gaat worden”, vertelt wethouder Lavooi van de gemeente Sliedrecht. In dit nieuwe gebouw zullen twee of drie huisartsen, een apotheek, een tandarts, fysiotherapeuten en andere paramedici onder één dak gaan samenwerken. ,,We kunnen dan op een makkelijke en snelle manier met elkaar communiceren, dit is zowel voor ons als voor de cliënt erg handig”, legt Emiel Haima, fysiotherapeut van Balans uit. Al vijftien jaar zijn zij bezig om het idee voor het nieuwe Gezondheidscentrum uit te werken en goed te laten keuren. Zo langzamerhand groeit Balans uit haar jasje. ,,We hebben ruimtegebrek. Het aantal cliënten is enorm gestegen de laatste jaren. We kijken ernaar uit om een mooie grote ruimte te hebben, waar wij zoveel zorg kunnen bieden als we willen”, zegt Schutte.

Naast het nieuwe gezondheidscentrum zal de Grote Rivieren een eigen psychiatrisch centrum voor ouderen krijgen. Dit gebouw zit nog in de ontwerpfase en zal dus wat langer op zich laten wachten. Of in deze twee gebouwen met het - vorige week bekritiseerde - nieuwe elektronische patiëntendossier gewerkt gaat worden, kan wethouder Lavooi nog niet zeggen.

Balans nodigt iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen in de huidige praktijk, aan de Kerkbuurt 83. Deze houdt zich op dit moment bezig met Fit Kids groepen, medische trainingen, fibromyalgie, hartfalen en zwanger & fit. Daarnaast kunnen belangstellenden zich aanmelden voor één van de testavonden. Deze worden gehouden op 18 en 25 november. Ook kan een afspraak gemaakt worden buiten deze twee avonden om. Aanmelden hiervoor kan via 0184-414942. Begin 2009 zal de praktijk starten met nieuwe groepen voor mensen met diabetes, osteoporose, CPD en hartfalen. De groepen bestaan uit maximaal acht personen, zodat iedereen optimale begeleiding krijgt.

advertentie