Sliedrecht valt over Meerkerk

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

Sliedrechts keuzeheer Ron Vlot gaf het vertrouwen aan nagenoeg dezelfde basiself die tegen De Zwerver was begonnen. De geschorste Luciano van Harlingen was vervangen door Ronald Snap en Kara nam de plaats in van Rick Scheperboer. Net als bij het geslaagde spelconcept in Kinderdijk moest de basis worden gelegd vanuit een gesloten verdediging met mogelijkheden vanuit een snelle omschakeling naar de spitsen Bobby Oostenrijk en Ronald Snap. Meerkerk was daarom in de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit, die de wedstrijd dicteerde. Al in de beginfase kon Sliedrechts doelman Nico Leerlooier zich onderscheiden bij een afstandsschot van Meerkerks middenvelder Martijn van der Hagen. Goalgetter Ruud Vink (hij scoorde dit seizoen al tien keer) kon de bal niet onder controle krijgen op het hobbelige veld na een voorzet van dezelfde Van der Hagen.

Opponent strijdt in drang naar revanche SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag geen vervolg kunnen geven aan de lichte opleving qua resultaten, die was ontstaan na de overwinningen op SC Everstein (2-0) en De Zwerver (0-1). Het was overduidelijk dat titelkandidaat SV Meerkerk goed voorbereid naar sportpark De Lockhorst was gekomen. Gevoed door de drang naar eerherstel na de eigen uitglijder tegen Almkerk (2-5) klaarde de opponent de klus tegen Sliedrecht op degelijke wijze. Twee kansen na rust werden uiterst koelbloedig omgezet in treffers, waardoor de winst (0-2) terecht kwam bij het team van trainer-coach Chris van den Dungen.

Ook Sliedrecht liet zich niet onbetuigd; na zonder kleerscheuren de openingsfase te hebben overleefd verliet de ploeg voor even de defensieve stellingen en werd doelman Michel van den Berg een aantal malen behoorlijk op de proef gesteld, zij het uitsluitend met afstandsschoten. Een ongelukkige terugspeelbal van één van zijn ploeggenoten zag collega-doelman Nico Leerlooier aan de overzijde maar net naast het doel verdwijnen en een kopbal van de boomlange verdediger Almer Kon ging net over.

Meerkerk bleef loeren naar de openingstreffer maar miste de scherpte en overtuiging om de voorsprong nog voor de theepauze op het scorebord te krijgen. Na rust dreigde de wedstrijd weg te zakken naar een bedenkelijk niveau. Sliedrecht was niet bij machte de tegenstander echt onder druk te zetten en Meerkerk kon geen echt uitgespeelde kansen creëren. Dit veranderde in de 57e minuut toen aanvoerder Vink een verkeerd uitgevoerde vrije trap nog dusdanig wist te herstellen, dat de bal bij de volledig vrij staande Van der Hagen terecht kwam. Hij tikte dichtbij binnen.

Sliedrecht trachtte met opportunistisch spel het tij te keren, maar vond de goed keepende Michel van den Berg herhaaldelijk op zijn weg. Ook de inbreng van Alex Kabah en John Bakker konden geen verandering brengen in de achterstand, en toen Meerkerk kort voor tijd dankzij Guus Vreeswijk de score toch wist uit te bouwen (0-2) was de wedstrijd definitief gespeeld.

Komende zaterdag wacht Sliedrecht opnieuw een tegenstander van formaat, want Stedoco werd vooraf als één van de titelkandidaten bestempeld. Aanvang 14.30 uur in Hoornaar.