Drukke week voor volleybalsters

Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport toonden afgelopen zaterdagavond in het duel met DROS/Alterno aan al zover in de ontwikkeling te zijn, dat het ook een zware wedstrijdencyclus van drie wedstrijden binnen een week met twee zware reizen naar en vanuit Turkije tot een goed einde kan brengen.

Na de winst op Weert (0-3) en Dyo Karsiyaka (1-3) werd ook het lastige obstakel Alterno zonder kleerscheuren genomen (3-1) en wist het keurkorps van Saskia van Hintum de koppositie in de A-League met glans te verdedigen. Ook deze week moest het team vol aan de bak; gisteravond stond de return in het CEV Cup toernooi tegen de Turkse meiden op de rol en zaterdag wacht een getergd AMVJ, dat de eerdere nederlaag dit seizoen in De Stoep wil wreken.

Het frank en vrij opspelende Alterno maakte het Sliedrecht Sport uiterst lastig, waardoor de toeschouwers in De Stoep een spannende en interessante wedstrijd te zien kregen. Alterno-coach Matt van Wezel, vijf seizoenen terug nog de assistent van Ad Slieker bij Sliedrecht Sport, had zijn team goed voorbereid op de wedstrijd en zag de eerste set pas in de slotfase uit handen glippen (25-23). Ook in de tweede set bleek Sliedrecht Sport met name in de laatste serie punten het meest slagvaardig (25-22), maar kon de lijn in de derde set niet doordrukken. Alterno kwam sterk terug (19-25) en bleef ook in de vierde set, met een sterk invallende Pamela Domselaar aan Sliedrechtse kant, lange tijd in het kielzog. Weer bleek het eindspel bij Sliedrecht Sport van doorslaggevende betekenis en kon de zege met gejuich worden binnengehaald: 25-19.

Het zal opnieuw een ware krachttoer worden om komende zaterdag na de inspanningen van het midweekse Europa Cup toernooi in Amstelveen bij AMVJ met succes de koppositie in de hoogste Nederlandse volleybalklasse te kunnen verdedigen. Aanvang: 16.00 uur.

advertentie