Gratis bloedsuikertest apotheek

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

Op dit moment zijn in Nederland 250.000 mensen die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseert ruim de helft van de Nederlandse apotheken vanaf 14 november (Wereld Diabetes Dag) de Bloedsuikertest. Deze test ‘Kijk op Diabetes’ is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2. Deze test wordt uitgevoerd in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl. Mensen met een verhoogd risico, kunnen door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen. In slechts vijf seconden weten zij waar ze aan toe zijn.

SLIEDRECHT - Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan in november naar de apotheek om de bloedsuikerwaarde te testen. Deze maand staat immers bij apotheken in het teken van diabetes

Op www.weetjewaarde.nl is een overzicht van alle deelnemende apotheken aan de Bloedsuikertest te vinden. Ook in Sliedrecht doen apotheken mee. Op maandag 17 november is de Thorbecke Apotheek geopend en op dinsdag 25 november Apotheek Hoogland.

advertentie
advertentie