Persoonlijke momenten op film

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

De naam van het bedrijf, 2visionit, hebben de twee zelf bedacht. ,,Met twee paar ogen zie je meer dan wanneer je alleen bent. Samen letten wij goed op, zodat we de persoonlijke momenten goed vast kunnen leggen op een foto of film.” De twee fotografen hebben geen opleiding fotografie gevolgd, maar hebben het zichzelf aangeleerd. ,,We hebben inmiddels zo veel ervaring. Daarnaast zijn we aangesloten bij een aantal forums voor videobewerking.”

SLIEDRECHT - Foto’s zonder beertjes, hartjes en frutsels. De foto’s die Mariëlle Versloot (28) en Helma ‘t Lam (42) van 2visionit maken zijn strak en modern. Het bedrijf waar de twee vriendinnen in januari mee startten maakt bruidsreportages, promotiefilmpjes en - heel revolutionair- begrafenisreportages. ,,Een schot in de roos”, vertellen zij.

Bijzonder aan het bedrijf is dat zij naast bruidsreportages en promotiefilmpjes ook begrafenisreportages maken. Hier zijn de twee mee begonnen na een vraag van de tante van Versloot. Zij is begrafenisondernemer en merkte dat er behoefte was aan reportages van begrafenissen. ,,Bij een uitvaart spelen emoties vaak een grote rol. Die zorgen ervoor dat nabestaanden vaak niet bewust meemaken wat er gebeurt. Daarnaast kunnen sommige nabestaanden niet bij een uitvaart aanwezig zijn. Voor deze mensen is een reportage een mooie herinnering. Zij kunnen later de persoonlijke momenten van de dag op video terug zien”, zegt Versloot.

Versloot en ‘t Lam zorgen ervoor dat zij op bruiloften en begrafenissen zo min mogelijk opvallen.,,Wij willen de mensen niet storen op hun bijzondere dag. Het is voor hen heel vervelend als wij constant in de weg lopen. Daarom blijven wij zo veel mogelijk op de achtergrond, maar zorgen we wel dat we de juiste momenten kunnen vastleggen. Omdat we al zo lang vriendinnen zijn, hoeven we elkaar maar aan te kijken om elkaar te begrijpen. Dit kan erg handig zijn bij bijvoorbeeld een uitvaart.” vertelt Versloot.

Alle foto’s die de twee videografen maken, worden verwerkt in een film, die de klant ontvangt op CD. Deze film is in ongeveer twee maanden klaar. Voor meer informatie over 2visionit: www.2visionit.nl.

advertentie
advertentie