‘Altijd verse, knapperige broodjes’

Nieuws

Het is maandagmorgen en Différance is nog gesloten. Carla’s partner Henk Hooglander komt even gedag zeggen en gaat dan snel weer aan de slag in de keuken. Het gesprek vindt plaats aan de stamtafel waaraan maximaal tien personen kunnen zitten. Een ideale plek om onder het genot van een kop koffie en een vers belegd stokbroodje even de krant door te nemen. ,,De tafel kan echter ook worden gebruikt voor grotere groepen”, meldt Carla die blij is dat de verbouwing achter de rug is. ,,We zijn eerst een aantal weken achter de schermen bezig geweest. Het vervallen van de counter hield namelijk in dat we de keuken moesten herinrichten.”

SLIEDRECHT – Croissanterie en lunchroom Différance op de Woonboulevard aan de Parallelweg heeft de afgelopen weken een ware metamorfose ondergaan en het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. Het interieur is volledig vernieuwd en de bereidingscounter heeft plaatsgemaakt voor knusse groene banken en een ruimere opstelling met 64 zitplaatsen. ,,Een nieuwe uitstraling, maar we zijn nog steeds hetzelfde vertrouwde adres voor vers belegde stokbroodjes, provencettes, soep, saté en nog veel meer”, meldt eigenares Carla van Loon. ,,Ook onze huisgemaakte Apfelstrudel is niet te versmaden.”

Door Ria Scholten

Het Frans ogende interieur van de croissanterie werd vervangen door een geheel andere stijl: warm en chic met gebruik van veel aarde- en bronstinten. De comfortabele cognackleurige stoelen en donkere tafels vormen een fraai geheel met de wanden die in natuurtinten zijn gesausd. Ook de nieuwe counter sluit er prachtig op aan. Heel leuk zijn de nieuwe wand- en hanglampen. De vele glazen steentjes zorgen voor een speelse en tijdloze uitstraling.

,,We zitten al ruim twaalf jaar in de horeca. Op deze locatie zijn we een kleine tien jaar gevestigd’, vertelt Carla. ,,Onze klantenkring telt dan ook veel vertrouwde gezichten. Mensen die op het bedrijventerrein werken komen graag langs voor een lekker vers knapperig broodje. Onze stokbroodjes zijn nooit ouder dan een uur. Dat is altijd onze kracht geweest en we streven er met elkaar naar om dit zo te houden. Bedrijven bestellen vooral per fax of telefoon. Als ze minimaal een uur van tevoren bellen hebben wij de tijd om te zorgen dat de bestelling keurig klaarstaat. Ook het winkelende publiek weet ons te vinden. Op koopavond bieden we sinds kort een wekelijks wisselende warme schotel aan. Als dit aanslaat willen we het aanbod uitbreiden.”

Carla en Henk worden bijgestaan door Carla’s dochter Joyce en een flink aantal medewerkers. ,,Het is een trouwe ploeg, waar we heel blij mee zijn”, meldt Henk vanuit de keuken. Différance is op maandag geopend van 11.30 tot 17.00 uur en op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Op donderdag kunnen de klanten terecht van 09.30 tot 20.00 uur.

advertentie