Uitgebrand wrak trekt aandacht

Nieuws

Het programma ‘Nederland te koop’ speurt op advertentiesites, in kranten en tijdschriften naar de verhalen achter particuliere advertenties. ,,Mijn advertentie was blijkbaar bijzonder genoeg daarvoor. Het is natuurlijk ook wel een beetje vreemd om een wrak op internet te verkopen”, vertelt Den Breejen. Begin dit jaar werd de uitzending opgenomen. In de uitzending vertelt Den Breejen samen met zijn zoon over zijn uitgebrande touringcar en waarom hij besloot om deze op internet te zetten. Op de avond van 1 januari ontving Den Breejen een telefoontje van de politie. ,,Deze vertelde mij dat mijn touringcar die ochtend op het industrieterrein in Sliedrecht in de brand was gestoken, waarbij ook een kantoorpand ernstig beschadigde. Toen ik ging kijken schrok ik verschrikkelijk. Mijn hele touringcar was uitgebrand, er was bijna niets meer van over.”

H’VELD-G’DAM/SLIEDRECHT - In de hoop dat de uitgebrande touringcar nog wat op zou brengen, zette de Hardinxvelder Theo den Breejen een advertentie op de website Marktplaats.nl. Dat het hem naast de verkoop van de touringcar ook nog een uitzending van het KRO-programma ‘Nederland te koop’ op zou leveren had hij nooit verwacht. ,,Ik was verbaasd dat het uitgebrande wrak nog de aandacht trok.”

Door Saskia van der Aa

Hierna werd de touringcar weggesleept en opgeslagen in Dordrecht. Om zo weinig mogelijk opslagkosten te maken zette hij het uitgebrande wrak op internet, in de hoop er nog wat geld voor te krijgen. Dat de bus verkocht zou worden had hij niet verwacht. ,,Ik was verbaasd dat iemand het wilde kopen, wat moet je nu met zo’n wrak?” Een sloopbedrijf kocht de uitgebrande touringcar uiteindelijk voor 500 euro.

Den Breejen reisde erg veel met de touringcar, hij heeft er een groot deel van Europa mee gezien. De bus was erg belangrijk voor hem. ,,Ik kocht de touringcar voor een groot bedrag. Het was een mooi omgebouwde camper, met warm water, elektriciteit, een kachel en airconditioning.” Dat mensen zijn touringcar in de brand staken begrijpt Den Breejen dan ook niet. ,,Ik ben diep teleurgesteld. Die mensen beseffen niet wat ze mij aangedaan hebben. Ik was opeens alles kwijt. Ik zie de lol er niet van in om andermans spullen in de brand te steken.”

Er is erg weinig bekend over de brand. Volgens politieonderzoeken is de camper moedwillig aangestoken met een brandbare vloeistof, gezien de heftigheid van de brand. ,,In korte tijd is het busje volledig uitgebrand. De touringcar was door omstandigheden tijdelijk niet verzekerd. Er zijn enkele jongeren opgepakt in verband met de brand, maar wegens onvoldoende bewijs ook weer vrijgelaten. Hierdoor heeft Den Breejen nooit een schadevergoeding gekregen.

Den Breejen hoopt met de uitzending van ‘Nederland te koop’ mensen te bereiken die meer informatie kunnen verstrekken over wat er op nieuwjaarsdag gebeurd is. ,,Misschien zijn er mensen die last van hun geweten krijgen, als ze weten hoe erg ik het vind.” Daarnaast hoopt hij dat het een preventieve werking heeft op jongeren, die in december weer met vuurwerk aan de gang gaan.

uDe uitzending is vanavond (27 november) om 22.00 uur te zien op Nederland 1.

advertentie
advertentie