Angela’s droom is helemaal uitgekomen

Nieuws

Het is een wat grauwe maandagmorgen en in de showroom wordt hard gewerkt aan de vele decoraties die tijdens de Christmas Fair op 12 en13,19 en 20 én 26 en 27 december voor een sprookjesachtig schouwspel gaan zorgen. Angela neemt even pauze om haar verhaal te vertellen. ,,Bij de vierjarige MBO opleiding Dynamic Design neemt de bloemsierkunst een belangrijke plaats in. In alle lesjaren komt een aantal vaste thema’s terug zoals trouw- en rouwwerk, Kerst, Pasen en Moederdag. Daarnaast komen onderwerpen als presentatie en etaleren aan de orde. De afgelopen jaren heb ik als stagiaire bij een aantal bloemenzaken gewerkt. In mijn vrije tijd werk ik bij Bellis, een bloemenwinkel in Gorinchem. Ik hoop in maart 2009 mijn opleiding af te ronden. Het onderwerp voor mijn eindopdracht is ‘gebouwversiering’.”

H’VELD-G’DAM - “Niet geschoten is altijd mis”, dacht Angela van Wijngaarden (20) toen ze twee weken geleden de showroom van Manhattan Style binnenstapte. De prachtige winkel vol exclusieve natuurstenen meubelen leek haar een ideale locatie voor de afsluitende opdracht voor haar opleiding Dynamic Design aan het Wellantcollege in Dordrecht. Die droom is helemaal uitgekomen, want sinds vorige week siert een fraaie door haar ontworpen én vervaardigde kerstdecoratie de ingang van het beeldbepalende pand aan de Hakgriend 46.

Door Ria Scholten

Angela is enthousiast over de opdracht. ,,Het leek me leuk om in dit bijzondere pand aan de slag te gaan en daarom ben ik hier zomaar binnengestapt met de vraag of ik een decoratie mocht maken. Gelukkig reageerden de eigenaren, de familie Bongers, meteen bijzonder positief. Thuis ben ik direct gaan schetsen. In goed overleg hebben we voor een staand ontwerp met een decoratie boven de ingang gekozen, met gebruikmaking van de natuurstenen potten die daar een vaste plek hebben. Zij vonden het een erg leuk idee om mijn ontwerp in de hele showroom terug te laten komen. Heel belangrijk is de materiaalkeuze. Omdat de decoratie een maand bewaard moet blijven heb ik gekozen voor duurzame, natuurlijke materialen. Als basis dienen grijsachtige, rechte cornustakken opgesierd met grijs geverfde asparagus, tylantia en varentakken in combinatie met honderden lichtjes.”

Angela koos bewust voor een transparant ontwerp dat prachtig past bij de grote raampartijen die de gevel van het pand sieren. ,,Op vrijdag 12 december wordt mijn werkstuk beoordeeld en dat vind ik best spannend”, laat ze weten. Zij levert ook een bijdrage aan de kerstversiering in de showroom. ,,Verschillende vazen worden op dezelfde wijze opgemaakt als mijn decoratie. Verder moeten er tientallen kerstbomen versierd worden. De kerstversierselen waren al in een eerder stadium aangeschaft, maar ik kan me er helemaal in vinden. Er is gekozen voor veel wit en dat staat prachtig bij de natuurstenen meubelen en de bankstellen die veelal in natuurtinten zijn uitgevoerd.” Voor Angela is een kerstsprookje uitgekomen, maar heeft ze verder nog dromen? Ze hoeft niet lang na te denken: ,,Een eigen winkeltje met bloemen en woondecoraties.”

advertentie
advertentie