Homeopathie richt zich op de totale mens

Nieuws

In de spreekkamer staat de thee al klaar en Marina blijkt een vlotte prater die met veel gevoel over haar werk vertelt. ,,Mijn patiëntenkring is heel divers. Mannen met stress, vrouwen met klachten rond hun zwangerschap, maar ook kinderen die niet lekker in hun vel zitten of slaapproblemen hebben. Het is eigenlijk teveel om op te noemen. Veel mensen komen bij mij terecht als zij bij hun reguliere arts zijn ‘uitbehandeld’. Voor het eerste consult trek ik anderhalf uur uit. Homeopathie richt zich namelijk op de totale mens. De aandacht gaat niet alleen uit naar de ziekte, maar vooral naar de persoon en de manier waarop hij of zij de klachten ervaart. Als ik een patiënt met hoofdpijnklachten behandel dan is het belangrijk te weten welke omstandigheden aan de pijn ten grondslag liggen. Iemand kan aan hoofdpijn lijden omdat hij rondloopt met een stil verdriet dat hij niet kan uiten. Een ander is onzeker en laat dat aan de buitenwereld niet merken. Dergelijke factoren worden bij de keuze van de medicatie meegenomen.”

SLIEDRECHT – Sinds anderhalf jaar heeft Marina Wagenaar een praktijk voor klassieke homeopathie aan de Locksweer 7. Zij behandelt volwassenen en kinderen met de meest uiteenlopende klachten. De term klassiek houdt in dat zij voor een specifieke klacht slechts één middel voorschrijft. Aan de uitoefening van haar beroep ligt een zes jaar durende HBO-opleiding ten grondslag. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten en daarmee is een stuk kwaliteit gewaarborgd.

Door Ria Scholten

Een homeopathische behandeling is mogelijk bij acute problemen als migraine, griep en ontstekingen, maar ook bij chronische klachten en bij mentale en/of emotionele klachten. ,,Hierbij kun je denken aan depressies, rusteloosheid, trauma’s, verdriet en slapeloosheid. Ook voor kinderen is de homeopathische geneeswijze erg geschikt omdat er geen sprake is van vervelende bijwerkingen. Oorontstekingen, luchtwegklachten, allergieën, vermoeidheid, onaangepast gedrag en slaapproblemen zijn prima te behandelen. Helaas is het wel zo dat de klachten de eerste dagen van de behandeling soms verergeren, maar daarna knapt de patiënt in de regel snel op”, vertelt Marina.

Patiënten die aanvullend verzekerd zijn krijgen de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraar vergoed. Wie meer wil weten over homeopathie kan in maart 2009 in Zalencentrum De Lockhorst deelnemen aan de cursus ‘Zelf helpen met homeopathie’. Marina leert de cursisten in vijf lessen de basisbeginselen van de homeopathie en de toepassing ervan bij een aantal veel voorkomende klachten. Uitgebreide informatie is te vinden op de website: www.homeopathie-sliedrecht.nl. De praktijk is telefonisch bereikbaar via nummer 0184-414670.

advertentie
advertentie