‘Niet alleen pijn, maar ook veel liefde’

18 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het idee voor het boek kwam voor Loes, die zelf ook paranormale gaven heeft, na een bijzondere ervaring. ,,Ik was in de tuin en opeens kwam een vlinder op m’n hand zitten. Ik speelde een beetje met het diertje en nam haar mee naar binnen om aan Henk te laten zien. We konden de vlinder gewoon op de foto zetten. Steeds kwam ze bij me terug en dat maakte heel veel indruk op me. Toen we op een beurs met een ander medium spraken, vertelde zij me dat de vlinder een boodschap van mijn kindje was, dat ik ooit had verloren. Zij zag er ook nog eens twee; de miskraam die ik ooit had gehad waren twee kindjes. Frappant was dat ik mijn hele jeugd graag een tweeling wilde; ik had zelfs al twee meisjesnamen bedacht. Die tweeling heb ik dus ook gekregen. Ook werd me verteld dat deze kinderen me zouden helpen bij mijn tweede boek en snel daarna kreeg ik door dat de titel voor dat boek ‘Onze Engelenkinderen’ moest zijn.

SLIEDRECHT - De afgelopen jaren is steeds meer aandacht voor het paranormale. Programma’s als Char en Het Zesde Zintuig zijn niet meer van de beeldbuis af te denken. De laatste tijd is vooral Engelsman Derek Ogilvie razend populair. Hij communiceert met baby’s om ouders zo te kunnen helpen bij problemen rond de opvoeding van hun koters. Maar Ogilvie is niet de enige die bijzondere gaven bezit. Ook Sliedrechter Henk van Munster communiceert met, zoals hij dat noemt, Gene Zijde. Zijn vrouw Loes schreef (onder het pseudoniem Elyse Kokx) het boek ‘Onze Engelenkinderen’, dat zaterdag uitkwam, aan de hand van persoonlijke belevingen van ouders en contacten die haar man kan leggen met overleden kindjes. Door Marjanne Dijkstra

Nog nooit had Loes van Munster van de term engelenkinderen gehoord, gekoppeld aan kinderen van miskramen, doodgeboren, wiegendood en heel jong overleden kinderen. Toen ze ging zoeken op internet kwam ze tot grote verbazing op een site waarop exact het verlies van de engelenkindjes, waarover zij wilde schrijven, wordt beschreven. Loes plaatste een oproep op deze site en kreeg veel reacties van ouders die hun kindje zijn verloren en wilden meewerken aan het boek.

Loslaten

De persoonlijke verhalen van acht ouderparen hebben uiteindelijk een plekje gekregen in het boek, waarin ook indrukwekkende foto’s van hun kindjes staan. Niet alleen de persoonlijke beleving, maar ook de uitgeschreven teksten van opgenomen bandjes tijdens de reading met Henk van Munster en de reactie van de ouders komen aan bod. ,,Loslaten is voor mensen de moeilijkste les in dit leven. Een kindje verliezen is het ergste dat ouders kan overkomen en dit boek kan ouders van vroeg overleden kinderen wellicht helpen bij hun verlies.”

Na de sessies met Henk en Loes van Munster waren de ouders van de overleden kindjes vaak dankbaar, gerustgesteld en minder verdrietig. Loes van Munster: ,,Ouders gaven ook aan dat ze niet alleen de pijn hadden gevoeld van hun kindje verliezen, maar dat ze ook heel blij waren met alle liefde die ze van hun kindje kregen, ook al was het nog zo kort. In het boek staan verschillende ervaringen. Een ouderpaar brak de zwangerschap af omdat het kindje geen kansen had door een spierziekte. Ook wordt het verhaal verteld van ouders die een wiegendood meemaakten en ouders die hun kindje verloren kort ná de geboorte. Eén vrouw vertelt over de abortus die zij heeft ondergaan, ze vroeg zich af hoe daar over wordt gedacht aan Gene Zijde.”

‘God is liefde’

Bijna negen jaar heeft het echtpaar nu een praktijk voor Natuurgeneeswijzen aan huis in Sliedrecht. In het begin was het best moeilijk, erkennen ze. Loes van Munster: ,,Maar nu horen en zien mensen dat we ons werk positief en met liefde doen, de beste en zuiverste reclame is mond-tot-mondreclame. Ons werk heeft ons alleen maar gesterkt in ons geloof: God is liefde. En welke naam en vorm het ook heeft, hangt af van waar je wieg stond.”

Wie het gesigneerde boek tijdens de feestdagen cadeau wilt doen, kan komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 terecht bij de praktijk ‘Het Witte Licht’ Kraal 1 in Sliedrecht. Het boek is daar gesigneerd tegen een gereduceerde prijs van 23,50 (winkelprijs 26,95) te koop.

Meer informatie op www.hetwittelicht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie