Sliedrecht Sport moet op tanden bijten

Nieuws

Tijdens het opmaken van de balans stelde coach Saskia van Hintum vast dat zij vooral het verlies tegen Rode Ster Belgrado graag anders had gezien: ,,Wij waren om onduidelijke redenen te gespannen, slaagden er niet in het initiatief te nemen door een sterke eigen servicedruk en dan speel je de Serviërs gewoon teveel in de kaart. Zij konden hun eigen spelletje spelen en wij liepen vervolgens continu achter de feiten aan.“

Wisselende resultaten in leerweek SLIEDRECHT - De twee leerweken zijn inmiddels halverwege en hebben Sliedrecht Sport tot dusver wisselende resultaten gebracht. Na de enerverende confrontatie met landskampioen Martinus (2-3 verlies) bleek ook in het verre Belgrado de opponent te sterk. Rode Ster Belgrado, een selectie full-profs variërend in leeftijd van 16 tot 20 jaar met twee ‘uitschieters’ naar 22 en 25 jaar maakte in eigen huis geen fout en strafte de enigszins afwachtende houding van de gasten uit Nederland resoluut af: 3-0 (25-19,25-16,25-17). Enkele dagen later, in de vertrouwde omgeving van sporthal De Stoep, volgde het herstel tegen VC Weert: 3-2.

Door Wim van Mourik

Ook één van de sterkste troeven van Sliedrecht Sport, passer-loper Fanny Lafeber, hield aan de wedstrijd een onvoldaan gevoel over. ,,Ja, dit is heel vervelend. Graag hadden wij een soortgelijke prestatie neergezet als tegen Martinus, maar dat lukte dit keer niet. En je mag ook niet uit het oog verliezen, dat er een hele goede ploeg stond aan de andere kant van het net. Technisch ijzersterk, heel veel lengte, maar toch ook statisch en met name dat laatste, mogelijk zwakke punt, hebben wij niet bloot kunnen leggen. Alles wat zij moesten doen werd optimaal uitgevoerd. Wij zullen in de thuiswedstrijd gewoon volle bak erin moeten gaan en kijken, als ze onder druk spelen, toch niet wat fouten gaan maken.“ Zo konden de circa 350 Servische toeschouwers, die voor een vrij rustige entourage zorgden in sportcentrum Simice, al na amper vijf kwartier weer de frisse Servische nacht in, en moest bij Sliedrecht Sport alweer het vizier worden ingesteld op de volgende klus: de thuiswedstrijd tegen Weert.

Gedurende het verblijf in de Servische hoofdstad, waar een felle oostenwind voor een gevoelsmatige vriestemperatuur zorgde, hadden zo hier en daar wat fysieke ongemakken de kop opgestoken. Een licht rondsluipend griepvirus had Meike Martijn grotendeels haar speeltijd in de Europese bekerwedstrijd ontnomen en op weg naar huis voegden zich daar speelsters bij als Mariska Koster, Ingerlise Kooijman en Fanny Lafeber.

Saskia van Hintum moest daarom met een verre van fitte selectie van start tegen een op wraak belust VC Weert, dat in de eerste thuiswedstrijd nog kansloos met 0-3 ten onder was gegaan. Sliedrecht Sport begon goed in de vertrouwde omgeving van sporthal De Stoep, won vrij gemakkelijk de eerste set (25-17), maar stuitte vervolgens op een steeds beter draaiend Weert, dat met name in Aneta Havlickova een aanvalskanon had, dat moeilijk af te stoppen viel. Weert nam het initiatief over in de tweede en derde set (22-25, 25-27) en de danig beproefde selectie van Sliedrecht Sport kraakte in haar voegen. Gelukkig wist het op het juiste moment de weg terug in te slaan en kwam de typische Sliedrecht Sport mentaliteit, gebaseerd op vechtlust, karakter en een ijzeren wil om te winnen, weer boven drijven. Door de vierde set met 25-21 te winnen werd een tiebreak afgedwongen, die na een enerverend slotstuk uiteindelijk ook winnend werd afgesloten: 15-13.

Teamcaptain Nienke de Waard was blij met dit succes: ,,Ja, echt superblij, want als je in één week opeens drie nederlagen achter elkaar krijgt te verwerken, dan is dat niet echt goed voor de moraal. Wij hebben tegen elkaar gezegd, dat wij de vijfde set maar als de Golden Set moesten zien, en dat heeft schijnbaar goed gewerkt, want wij sleepten het potje er uiteindelijk toch nog uit. Op ons tandvlees weliswaar, maar dat is logisch na zo’n pittige week.“

Of die Golden Set er uiteindelijk van gekomen is, is na de wedstrijd van vanavond (woensdag) duidelijk geworden. Sliedrecht Sport zou dan in een ware inhaalslag de 3-0 achterstand uit de heenwedstrijd in Belgrado moeten gladstrijken om in de afsluitende vierde set (iedere setwinst van Belgrado betekent uitschakeling) toe te kunnen slaan.

Saskia van Hintum houdt hoop tot de laatste snik: ,,Ooit heb ik zelf, toen ik nog in Berlijn speelde, zo’n droomscenario uit zien komen, dus waarom zou het hier niet kunnen? Wij hadden kansloos in Moskou verloren, maar speelden de Russinnen thuis helemaal van de vloer. Zoiets zou toch prachtig zijn als we dat kunstje in de Stoep konden flikken ? Niets is onmogelijk, het blijft topsport.” Afsluitend: als de kruitdampen van het Europees avontuur zijn opgetrokken gaat de missie weer verder op competitieniveau: zaterdag wacht de uitwedstrijd in Oldenzaal bij Heutink-Pollux, aanvang 18.30 uur.

:Ga naar onze website voor het laatste Europa Cup-nieuws over Sliedrecht Sport!

advertentie
advertentie