The Groove: ‘Een plaatje en een praatje’

Nieuws

Vogel en Klomp delen al jaren dezelfde passie voor elektronische dansmuziek. Beiden verzamelen veel platen en draaien als hobby in hun vrije tijd, maar de oefensessies van voorheen blijven inmiddels niet meer binnen de muren van hun zolderkamertjes. Het is de vriendin van Klomp, Manon Kortlever, die de mannen met elkaar in contact brengt. Daarop besluiten de 28-jarigen uit Hardinxveld hun krachten te bundelen. ,,In 2003 stuurden we een e-mail naar Merweradio met de vraag of er plaats was voor een danceprogramma. Merweradio stond er voor open en zo is het balletje gaan rollen”, licht Klomp toe.

SLIEDRECHT - Een glimlach verschijnt op hun gezichten als ze terug denken aan zeven augustus 2003. Hoewel het voor beide heren inmiddels ruim vijf jaar geleden is, herinneren ze zich die dag nog als gisteren. ,,Met trillende handjes maakten we onze eerste radio-uitzending van The Groove”, vertelt Steven Vogel. Samen met zijn ‘zielsverwant’ Martin Klomp begon hij op die bewuste avond aan hun ‘The Groove’-avontuur. Het danceprogramma op Merweradio zendt aanstaande zaterdag een Dance Top 50 Allertijden uit.

Door Bart Viveen

Het begint met een uurtje draaien op de donderdagavond, maar dat wordt vrij vlot uitgebreid tot twee uur. De vrijwilligers van The Groove krijgen in 2005 echter een teleurstellende mededeling te verwerken. Het programma sluit niet meer aan bij de doelgroep, zo klinkt het aan de kant van Merweradio. ,,Dat was heel jammer en voor ons en onze luisteraars onbegrijpelijk want de reacties waren juist zo positief”, vertelt Klomp. Het tij keert snel als, na enig protest van de luisteraars, de jongens na een half jaar worden teruggevraagd. ,,Alle mensen zijn daar net zo enthousiast als wij en daar was weer ruimte voor”, aldus Klomp. ,,We kregen ons ‘plekkie’ in de ether terug en sindsdien maken we twee uur radio op woensdagavond”, vult Vogel aan.

Vogel en Klomp bieden met The Groove een podium voor enthousiastelingen om iets tofs te doen. ,,We proberen om één keer in de maand een gast-DJ te hebben, het liefst uit de regio. Daarnaast vinden we het nog leuker als mensen zélf plaatjes maken. Stiekem rommelen veel mensen wat aan en bij ons kunnen ze dat dan testen. Dat gebeurt nu nog te weinig. En het is voor onszelf natuurlijk ook heel vet om zelf aan te klooien. Zoiets als: een plaatje en praatje”, aldus Vogel met Klomp instemmend knikkend aan zijn zijde.

The Groove presenteert aanstaande zaterdag voor de vierde keer de Dance Top 50 Allertijden. ,,Het principe van de Dance Top 50 Allertijden is dat wij een lijst maken met platen, waaruit luisteraars kunnen kiezen. We doen dit om de interactiviteit met de luisteraars te vergroten”, legt Klomp uit. ,,Het is een mooie, diverse lijst waarbij de knallers niet worden geschuwd”, vult Vogel aan. De luisteraars kunnen kiezen uit een ‘wirwar’ van 250 elektronische dansplaten. ,,Platen uit het verleden, maar ook recente platen. En het liefst geen eendagsvliegen”, weet Klomp. ,,Als iets subjectief is, dan zijn het wel lijstjes. Maar het gaat erom dat we een lijst maken waarbij wij een toffe dag hebben en de luisteraars ook. Een leuk feestje met gelijkgestemden dus”, glimlacht Vogel.

De Dance Top 50 Allertijden van The Groove is zaterdag 27 december van 11.00 uur tot 18.00 uur op 105.4fm. Op www.the-groove.nl kan tot vrijdag 26 december worden gekozen uit 250 elektronische dansplaten.

advertentie
advertentie