Samen winkelen voor advies op maat

Nieuws

SLIEDRECHT - Sindskort heeft Sliedrecht met Jannie van Beest een Personal Shopper binnen haar gemeentegrenzen. Een Personal Shopper is iemand die helpt met het maken van de juiste kledingkeuze voor welke gelegenheid dan ook. In een ongedwongen sfeer krijgt de klant een één op één advies voor het opbouwen van een kledingcollectie. Indien gewenst kan een vertrouwensband opgebouwd worden door regelmatig contact om de garderobe te herwaarderen en up to date te houden. Een juiste kledingkeuze kan de algehele uitstraling veranderen en meer zelfvertrouwen geven.

Door Margreet Strijker

Jannie: ,,Het gaat niet alleen om het uitzoeken van kleding, maar ook om een ontspannen sfeer en fijne beleving. Voor sommige mensen is het sociale aspect belangrijk, want samen winkelen is gezelliger dan alleen. Maar ook klanten die helemaal niet van shoppen houden of er geen tijd voor hebben kunnen mij inhuren. Na een intake gesprek doe ik het voorwerk, zodat het uiteindelijke winkelen en passen niet veel tijd meer hoeft te kosten.” Misschien ook een handig en praktisch idee voor heren, die er wel representatief uit willen zien, maar geen zin hebben in winkelen? Of voor mensen die vanwege gezondheid, leeftijd of beperkingen niet in staat zijn uitgebreid te winkelen? Met een aantal zaken in Sliedrecht is er een ‘op zicht afspraak’ zodat men thuis kan passen. Indien gewenst wordt de klant thuis opgehaald.

Jannie van Beest heeft ruim twintig jaar ervaring in de kledingbranche, die grotendeels opgedaan is op de Kerkbuurt. Ze werkte onder andere bij Van Beuzekom en in een zaak die gespecialiseerd is in spijkerkleding. Naast haar eigen ‘Personal Shopping’-service is ze parttime werkzaam op de herenafdeling van een gerenommeerd Sliedrechts modehuis. ,,Ik werd al vaak door mensen om advies gevraagd op het gebied van kleding. Langzaam maar zeker werd me duidelijk dat ik er best kijk op heb. Dure kleding of exclusieve merken zijn geen garantie om er goed uit te zien. Het moet ook combineren met de persoonlijkheid van degene die het draagt. Een kennis die werkzaam is in de zakenwereld zei me dat ik de juiste contactuele eigenschappen en zoveel ervaring op dit gebied heb, dat ik mijn beroep van het adviseren kan maken. Er is volgens hem zeker een markt voor. Dat gaf me het laatste zetje om mijn eigen service te beginnen.”

Het werkterrein van Jannie bevindt zich bij voorkeur in Sliedrecht. Maar als de klant liever elders gaat shoppen is dat mogelijk. Naast het uurtarief wordt dan een vervoerskosten regeling gehanteerd. Let op de advertentie in het eerste Kompas van 2009: “Stralend het nieuwe jaar in!”. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

uJannie van Beest, voor persoonlijk mode advies: 06-12275028.

advertentie
advertentie