Geslaagd straat Hugo de Grootstraat hoek Piet Rijsdijkstraat

Nieuws

SLIEDRECHT - De bewoners van de Hugo de Grootstraat/hoek Piet Rijsdijkstraat vierden zaterdag hun traditionele straatfeest. Deze zomer was er om diverse redenen niets van gekomen, dus werd er door enkele buur(t)vrouwen het initiatief genomen om alsnog deze jaargang een feest te organiseren.

Rond het middaguur werd de straat afgezet en werden er grote partytenten opgebouwd. ’s Middags waren eerst de kinderen aan de beurt. Er werden verschillende leuke activiteiten gedaan en uiteraard was er voldoende lekkers voor de kleinsten te eten en te drinken.

Uit handen van enkele 'echte' Kerstmannen kregen de deelnemende kinderen allemaal een fraaie muts uitgereikt! En vervolgens werd er nog een optocht door de buurt gehouden, waarbij de kinderen hun zelfgemaakte lampionnen droegen.

Voor de oudere bewoners van beide straten begon het feest aan het einde van de middag. Met warme drankjes, zoals Glühwein en chocomel werd het straatfeest geopend. Daarna was er voldoende winterkost te eten, zoals erwten- en bruine bonensoep, broodje beenham, gehaktballetjes, saté en meer.

advertentie
advertentie