Sliedrecht op de ranglijst Trias Champions Cup gepasseerd

Nieuws

REGIO - Er werd zaterdag de gehele dag gevoetbald in het zaalvoetbaltoernooi om de Trias Champions Cup. Vier teams plaatsten zich voor de kwartfinale. Unitas, SVW, GJS en Hardinxveld, als één van de twee beste nummers twee. De kraker tussen Unitas en LRC was er één om van te smullen. Unitas won met 3-2, maar toch heeft LRC nog een goede kans zich via een achterdeur onder de laatste acht te plaatsen. Wanneer Woudrichem maandag niet van Meerkerk wint, is ook LRC dinsdag te bewonderen, wanneer de kwartfinales worden gespeeld.

Een groepsgewijs overzicht van de zaterdag gespeelde wedstrijden:

Poule E:

Meerkerk deed goede zaken. Het won zelf, zoals verwacht, vrij gemakkelijk van Noordeloos (7-0), terwijl Woudrichem en Almkerk de punten deelden (1-1)Grote man bij de voormalige toernooiwinnaar was Dick Kooijman, niet alleen uitblinker, maar goed voor maar liefst vier goals. De confrontatie tussen de 'buren', Woudrichem en Almkerk, was een heel spannende. Woudrichem behoudt nog wel kans op de kwartfinale. Het moet dan maandag winnen van Meerkerk. Voor Almkerk is het zaak nog één team onder zich te houden, want de koppositie in groep E is uit het vizier.

Meerkerk-Noordeloos 7-0: Doelpunten: Meerkerk, Dick Kooijman (4x), Jos Looman (2x) en Martijn van der Hagen

Woudrichem-Almkerk 1-1: Doelpunten: Woudrichem: Pascal Rooster. Almkerk: Machiel Roubos

Poule F:

Voor Stedoco was de het bij de wedstrijd tegen Sliedrecht 'de dood of de gladiolen', want bij verlies zou de ploeg uit Hoornaar er uit liggen. Dat men dat besefte, bleek wel uit het feit dat John Wijbelt, ondanks een blessure toch binnen de lijnen verscheen, evenals de eerder van vakantie teruggekomen Ferhat Kaya. Stedoco speelde dan ook klassen beter dan in het eerste duel tegen GDC en declasseerde, het toch zeker niet zwakke Sliedrecht, dat men nu op de ranglijst passeert. Wijnbelt, legde met de eerste twee treffers (later zou hij ook een derde scoren) de basis voor een 9-2 overwinning.

De winnaar van Ameide-GDC mocht ook nog hopen op kwalificatie. Ameide hield die hoop levend, want het trok met 5-3 aan het langste eind. Stedoco staat met vier punten aan kop en Ameide en Sliedrecht volgen op één punt, waarbij Ameide nog tegen Stedoco speelt.

SteDoCo-Sliedrecht 9-2: Doelpunten: SteDoCo: John Wijnbelt (3x), Kevin Gruiters (2x), Freek Vorthoren, Peter van der Heyden en Ferhat Kaya en eigen doelpunt van Mischa Groeneveld. Sliedrecht: Mischa Groeneveld en Leon Bot

Ameide-GDC 5-3: Doelpunten: Ameide: Robbert Bakker (2x), Wilco Rietveld (2x) en Rowan Middelkoop. GDC: Stefhan Starchart (2x) en Aldert Bouman

Poule A:

De grote kraker uit de voorronde en misschien wel uit het gehele toernooi was de botsing tussen titelverdediger LRC en Unitas.Het werd een thriller van de eerste orde. Niet alleen de spanning liet de tjokvolle Oosterbliek op het puntje van de stoel zitten, maar ook de kwaliteit dat ten toon werd gespreid. Kortom een wedstrijd dat het etiket finale niet zou misstaan. Een gelijkspel zou Unitas zeker en LRC zeer waarschijnlijk ook reiken. Van een akkoordje tussen beide ploegen was echter geen sprake. Unitas stond al snel op 1-0 en na de gelijkmaker sloeg het op slag van rust opnieuw toe. Het spel ging in hoog tempo op en neer en beide keepers Raymond de Haan (Unitas) en Mirco Bovo (LRC) moesten volop aan de bak. Na de 2-2 bleven beide ploegen vol voor de winst gaan, wat Unitas uiteindelijk lukte. Het is daarmee waarschijnlijk een grote concurrent kwijt, hoewel de deur voor LRC richting de kwartfinale nog op zeker open staat.

Het degradatieduel tussen Heukelum en Peursum werd wat verrassend gewonnen door Peursum met 3-2, dat een 1-2 achterstand wist om te buigen. Volgend jaar moet Heukelum derhalve loten om deelname af te dwingen.

LRC-Unitas 2-3 Doelpunten: LRC: Casper Nieuwenhuizen en Willem Looijen Unitas:

Christiaan Perrier, Mohammed Boukrouche en Zeki Laaiti

Heukelum-Peursum 2-3 Doelpunten; Heukelum: Cyrill Menges en Saaid IJaouane, Peursum: Rinus de Baat (2x) en Martijn de Jong

Poule B:

Doordat VVAC voor een verrassing zorgde, door Sleeuwijk te kloppen, was SVW voor de wedstrijd tegen HSSC61 al zeker van de kwartfinale. Sleeuwijk verknalde de kans om als nummer twee nog door te kunnen gaan door deze nederlaag (3-4). Voor VVAC betekende dit, dat het de laatste plaats in de groep ontliep.

Daarmee was, zoals vermeld, de spanning uit het duel tussen het al geplaatste SVW en HSSC’61, dat zich ook al verzoend had met de onderste positie in deze groep.

Het werd desondanks nog een leuk en vooral doelpuntrijk potje, dat SVW met 11-4 won.

Sleeuwijk-VVAC 3-4, Doelpunten: Sleeuwijk: Maarten de Bruyne (2x) en Remy Roodenburg VVAC: André Stuy, Martijn Houweling, Marcel Kroeze en een eigen doelpunt Raymond Duizer.

HSSC’61-SVW 4-11: Doelpunten: HSSC’61:Floris de Zeeuw (2x), Yme van Gent en Corné de Wit. SVW: Sander Antonio (4x), Sjors Vonk (3x), Mike Venderbos (2x), Fabian Vroegh en Patrcik van der Zouwen

Poule C:

GJS won op overtuigende wijze van Hardinxveld, dat een wat matte indruk maakte. De ploeg van Ton Heystek kon zich een verlies met 5 doelpunten verschil veroorloven, wanneer het zelf niet zou scoren en van 6 als het wel zelf doel trof. Diep in de tweede helft stond GJS op 6-0, wat in hield dat Hardinxveld op de rand van de afgrond balanceerde. GJS dat tot dan toe nauwelijks een kans had weg gegeven, moest toch nog twee tegentreffers toestaan, wat voor Hardinxveld dan weer genoeg was. In deze wedstrijd viel het mooiste doelpunt op dit toernooi tot dusverre. Tom Kant (GJS) lobte de bal van ruim 30 minuten over Hardinxveld doelman Marco van der Linden.

De inzet bij Lekvogels – Streefkerk stond in het teken het ontlopen van de vierde fatale plaats. Streefkerk, voor het eerst aanwezig op dit toernooi, is dat ook volgend jaar, want het won knap met 7-3 met een hoofdrol voor de driemaal scorende Arie Tuytel

Hardinxveld-GJS 2-6: Doelpunten: Hardinxveld: Jeroen Bakker en Nick van der Woude. GJS: Louis Damen (3x), Stefan Hölzken (2x) en Tom Kant.

Lekvogels-Streefkerk 3-7: Doelpunten: Lekvogels: Roland Staats, Patrick Kersbergen en Cornelis ’t Lam. Streefkerk: Arie Tuytel (3x), Justus Boel (2x), Arjan de Koster en Ricardo Boers

Poule D:

Roda Boys speelde voor de derde keer op rij gelijk (5-5). Het verspeelde een 4-0 voorsprong tegen het karaktervolle Vuren. De ploeg uit de Bommelerwaard moest winnen om eventueel bij verlies van Schelluinen nog door te kunnen. Doordat Schelluinen zich verslikte in het verrassende Asperen (2-3) verspeelde het niet alleen de kans zich definitief te plaatsen voor de kwartfinale, maar maakte het de situatie in deze groep tot een ware thriller. Asperen is ineens de grootste kanshebber, maar ook Vuren is nog niet kansloos, terwijl ook Schelluinen nog een kansje heeft, maar dat hebben de blauwwitten niet meer in eigen hand. Maandag spelen Asperen en Vuren nog tegen elkaar. Bij winst en zelfs een gelijkspel, gaat Asperen door. Wint Vuren met meer dan drie doelpunten verschil, plaats dat zich voor de kwartfinale. Behalve bij een 3-0 stand, want dan staan Vuren en Schelluinen precies gelijk in zowel punten, doelsaldo als doelcijfers. Bij winst van minder dan drie doelpunten verschil, plaatst Schelluinen zich alsnog. Het kan dus alle kanten op in groep D.

Vuren-Roda Boys 5-5: Doelpunten: Vuren: Jeroen Raus (2x), Bart Muilenburg (2x) en eigen doelpunt Ronnie van Gogh Roda Boys: Mark van der Meijden (3x), Arno van Brakel en Paul Soethart.

Schelluinen-Asperen 2-3: Doelpunten: Schelluinen: Hassib Amanzada (2x). Asperen: Alexander Prosman (2x) en Jan Temminck

advertentie
advertentie