Initiatief politie met led-lampjes succes

Nieuws

REGIO – Het initiatief van de politie om gratis led-lampjes uit te delen tijdens de fietsverlichtingscontroles is een groot succes gebleken. In de laatste maanden van het jaar en de eerste maand van dit jaar werd er naar aanleiding van de campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ‘Losse lampjes mogen ook’ veelvuldig gecontroleerd op de werking van de fietsverlichting bij de fietsers in de regio. In Sliedrecht gebeurde dit op de Baanhoek. Veel fietsers hadden bij de tweede of derde controle de losse lampjes goed in gebruik genomen en duidelijk zichtbaar op hun fiets gemonteerd.

De Politie Zuid-Holland-Zuid controleerde in totaal honderden fietsers in de weken van 9 tot en met 12 december, 16 tot en met 19 december, 6 tot en met 9 januari en 13 tot en met 16 januari. 491 bekeuringen zijn uitgeschreven waarbij in evenveel gevallen de gratis losse LED lampjes werden uitgedeeld die de fietsers direct konden gebruiken.

Het verkeershandhavingsteam en de wijkpolitie controleerden op verschillende locaties in de regio. In het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden betrof dit de N-3 te Papendrecht, de Baanhoek te Sliedrecht en de Edisonweg te Alblasserdam. In het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg, de Baanhoekweg en de Burg. De Raadtsingel.

Voor de Politie Zuid-Holland-Zuid is het succes een reden om door te gaan met deze campagne.

advertentie
advertentie