Donder en bliksem in De Stoep

Nieuws

,Wij hebben in de afgelopen week onder elkaar gesproken over een aantal kleine dingetjes. Het was vreemd, dat het zelfvertrouwen behoorlijk onder druk kwam te staan na een verloren set. Het team heeft zich daar vanavond uitstekend overheen gezet. Wij hebben tegen AMVJ weer de lef en inzet getoond, die Sliedrecht Sport kenmerkt.” Mede op basis daarvan “donderde en bliksemde“ het weer als vanouds na het verzilverde matchpoint, waarbij Mariska Koster met een perfecte blokkering de cijfers definitief maakte: 25-23, 25-18, 22-25 en 25-23.

Volleybalsters rekenen af met ‘dip’ tegen AMVJ SLIEDRECHT - Met een perfect gevoel voor realiteitszin onderdrukte Sliedrecht Sport-coach Saskia van Hintum voor even een té stralende glimlach op haar gezicht, toen zij de felicitaties van AMVJ-coach en hartsvriendin Petra Groenland in ontvangst nam. Als geen ander kon zij inschatten hoezeer haar collega uit Amstelveen baalde van alweer een nederlaag, de vierde op rij in de laatste twee seizoenen, van de huidige koploper in de A-League in een als vanouds kolkende sporthal De Stoep.

Vanaf de eerste service was duidelijk, dat Sliedrecht Sport gedecideerd wilde afrekenen met het gevoel, dat er sprake zou zijn van een vormcrisis. In hoog tempo werd AMVJ, dat de geblesseerde topspeelster Floortje Meijners aan de kant moest houden, stevig onder druk gezet en moest Petra Groenland bij 5-1 voor het eerst haar toevlucht zoeken in een time-out. Veel hielp het aanvankelijk niet, Sliedrecht Sport leek bij 19-11 zonder problemen de eerste set binnen te halen, totdat AMVJ in de slotfase alsnog gevaarlijk dichtbij kwam: 25-23.

Routinier Fanny Lafeber en teamcaptain Nienke de Waard namen in de tweede set met een stevige servicedruk en een aantal vlammende aanvalsacties nadrukkelijk het voortouw, waardoor de basis van een spectaculaire overwinning scheen te zijn gerealiseerd: 25-18. AMVJ was echter geenszins van plan zich, zoals bij de eerste confrontatie van dit seizoen in De Stoep, zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten leiden. Ex-Sliedrecht Sporter Carlijn Jans onderscheidde zich meermaals aan Amstelveense zijde met scores aan het net en met de 22-25 winst bekroop menigeen al snel het gevoel van een herhaling van eerdere, recente ervaringen tegen Martinus en Pollux, toen een 2-0 voorsprong uiteindelijk werd omgezet in een 2-3 nederlaag. ,,En dat gevoel wilden wij ten koste van alles voorgoed uitbannen om geen uitgesproken vijfde-set-gevoel te krijgen“, analyseerde Nienke de Waard na afloop. ,,Wij wisten echter wel, dat AMVJ het niet leuk vindt om in De Stoep te spelen en dat gaf ons een soort van positieve, gelegaliseerde doping, waarin wij aan konden pikken aan het niveau, dat nodig is voor zo’n prestatie.” Een spannende vijfde set met veel lange rallyes en spectaculair aanvallend en verdedigend werk bracht de toeschouwers regelmatig op de banken, bij het eerder gememoreerde verzilverde matchpoint van Koster ontplofte de volleybaltempel van de Alblasserwaard als vanouds.

uKomende zaterdag wacht Sliedrecht Sport de uitwedstrijd tegen Longa’59 in Lichtenvoorde, aanvang 20.00 uur.

advertentie
advertentie