Volleyballers Sliedrecht Sport moeiteloos langs VC Sneek

22 januari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een moeizame start in het nieuwe jaar, waarbij verloren werd van Zaanstad (0-3) en Twente’05 (3-1), hebben de volleyballers van Sliedrecht Sport aangetoond wel degelijk tot mooie dingen in staat te zijn. Zonder echt tot op de toppen van hun kunnen te hoeven spelen hadden de mannen van Michiel de Ruijter en Reijer Kros weinig moeite met tegenstander VC Sneek, dat na drie sets en vijf kwartier speeltijd de lange terugreis naar Friesland konden aangaan: 25-20, 25-19, 25-18.

Het voornemen, om er op de zogenaamde “Super Saturday“ een perfecte ouverture van te maken, was nadrukkelijk aanwezig en de langzaam volstromende Stoep hoefde zich eigenlijk geen moment in de wedstrijd zorgen te maken. Coach Michiel de Ruijter, die zich met name in de thuiswedstrijd tegen Zaanstad regelmatig ergerde aan de slappe instelling van zijn team, zag in de laatste twee wedstrijden duidelijk verbetering. ,,Na een sterke eerste set, begon de tweede set matig. Ik moest al vroeg mijn time-outs inzetten. Het team moest daarna zelf de schwung erin brengen om tot winst te komen.“ Sliedrecht Sport was na twee gewonnen sets gewaarschuwd voor het scenario van de eerste wedstrijd tegen Sneek, toen de mannen een 0-2 voorsprong uit handen gaven en uiteindelijk na vijf sets nog met de schrik vrij kwamen: 2-3.

Nu bleef de ploeg geconcentreerd spelen en werd regelmatig geprofiteerd van uitstekende aanvallende acties van Floris van Rekom, de servicedruk van Willem op’t Hof en was ook de inbreng van de invallers Aart Jan Groeneveld en Michael van Leeuwe van positieve invloed op het spelverloop.

Sliedrecht Sport klom door deze overwinning naar de zesde plaats van de ranglijst.

advertentie
advertentie