‘Hardloper is de clubsandwich’

29 januari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ik was nog heel klein toen ik al een café wilde. Die wens veranderde later in een muziekcafé. Het is uiteindelijk een eetcafé geworden”, lacht Youri. We hebben een plekje achter in de zaak gezocht. Kom Aan Tafel is namelijk verdeeld in drie knusse ruimtes met in totaal zo’n veertig zitplaatsen. De houten vloeren en het huiselijk aandoende meubilair zorgen voor een gezellige uitstraling. De kleuren van de wanden: aubergine en antraciet.

SLIEDRECHT - In een verrassend ruim pand aan de Kerkbuurt 32 is Eetcafé Kom Aan Tafel gevestigd. Eigenaar sinds 8 augustus 2008 is Youri Labee. Hij kende de zaak echter voor die tijd al op zijn duimpje omdat hij bij de vorige eigenaar in dienst was als chef-kok. Youri runt de zaak samen met Marja, die de bediening voor haar rekening neemt. Een gesprek met een jonge, creatieve ondernemer die al vanaf prille leeftijd in de horeca wilde werken.

Door Ria Scholten

Welke opleiding heb je gevolgd? ,,Ik heb een opleiding gevolgd aan de Middelbare Hotelschool in Rotterdam. Het uitgebreide vakkenpakket is niet alleen gericht op koken en bedienen, maar vooral op management en financiële bedrijfsvoering. Een eigen zaak is altijd mijn droom geweest die nu door omstandigheden al op jonge leeftijd uitkomt.”

Youri maakt samen met hulpkok Jordi, die in het weekend assisteert, graag gebruik van dagverse ingrediënten. ,,Soepen, gebak, sauzen en dressings worden dagelijks vers bereid. Ook de knapperige koekjes die worden geserveerd bij de koffie en thee zijn zelfgebakken.”

Het eetcafé heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart waarop ook vegetarische gerechten staan vermeld. ,,’s Middags kunnen de gasten onder andere genieten van vers afgebakken broodjes die wij van een ambachtelijk werkende leverancier betrekken”, vertelt Youri. ,,Een echte hardloper is de clubsandwich met gerookte kip en bacon.” De dinerkaart biedt een ruime variatie aan gerechten. Een voorbeeldmenu: Als voorgerecht een zalmcarpaccio, gevolgd door een kopje huisgemaakte mosterdsoep. Daarna een gebakken varkenshaasje gegratineerd met brie en portsaus. Een huisgemaakte brownie met vanille ijs en slagroom maakt het plaatje compleet.”

High Tea

,,Heel leuk is de High Tea met minisandwiches met hartig beleg, scones, brownies en andere zoete versnaperingen, die wij al vanaf twee personen kunnen serveren. De mogelijkheid bestaat trouwens om het hele eetcafé kosteloos af te huren. De ruimte leent zich voor borrels met ongeveer zestig gasten. Buffetten stellen wij samen voor groepen van vijftien tot ongeveer dertig personen.”

De hele menukaart en alle verdere informatie staat vermeld op de website: www.kom-aan-tafel.nl.

Het eetcafé is op dinsdag en woensdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.30 uur. Op zondag en maandag is het eetcafé gesloten.

advertentie
advertentie