Politie waarschuwt rijders motorrijtuig met beperkte snelheid

Nieuws

SLIEDRECHT - In de regio Zuid-Holland-Zuid wordt de politie de laatste tijd steeds meer geconfronteerd met voertuigen die door moeten gaan als een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS). Vaak zijn dit bedrijfsauto's geweest, waarbij de kentekenhouder gevraagd heeft aan het RDW om het kenteken buiten de registratie van het RDW te plaatsen. Dit houdt in dat de kentekenhouder het voertuig niet meer op de openbare weg mag gebruiken en daarom zijn kentekenbewijzen inlevert bij het RDW. De politie, en met name de afdeling regionale verkeersondersteuning, controleert op deze overtredingen.

De kentekenhouder plaatst dan een bordje met daarop vermeld 25 km/h en tevens een afgeknotte driehoek. Tevens blokkeert men de versnellingsbak, waardoor enkel de eerste twee versnellingen gebruikt kunnen worden. Vaak rijdt dit voertuig dan nog ruim harder dan de 25 km/h. ,,Deze mensen izjn in de veronderstelling dat zij zo de weg op kunnen en het voertuig een MMBS is. Zo ontduiken zij de belastingwetgeving en vaak rijden zij ook nog rode diesel", aldus een politiewoordvoerster.

Als zo'n voertuig door de politie word aangetroffen, blijkt in bijna alle gevallen dat het voertuig niet voldoet aan de wetgeving (voertuigreglement). Vaak blijkt het dus nog steeds een bedrijfsauto te zijn, waarbij zij dus aan alle eisen moeten voldoen: APK, rijbewijs etcetera.

Voor meer informatie over de technische voorwaarden waaraan een MMBS moet voldoen: www.rdw.nl of neem contact op met de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid: 0900-8844.

advertentie
advertentie