Honden uitlaten op franchisebasis

Nieuws

SLIEDRECHT - Hondenliefhebber Hans Evers startte in december 2005 met zijn HondenUitlaatService Buitengewoon en kan terugkijken op drie succesvolle jaren. Zijn bedrijf groeide namelijk uit tot een franchiseorganisatie met vier vestigingen die samen het hele gebied tussen Rotterdam en Gorinchem bestrijken. Nummer vijf zit momenteel in de opstartfase en de groei is er ondanks de kredietcrisis nog lang niet uit. Vestiging zes en zeven worden opgestart zodra Hans in contact is gekomen met de juiste mensen die graag een eigen bedrijf willen opstarten én van honden houden.

Door Ria Scholten

,,Binnen een jaar na het opstarten van de uitlaatservice was ik helemaal volgeboekt”, blikt Hans terug. ,,Ik stond toen voor de keuze: tevreden zijn met de bestaande situatie of het aantrekken van medewerkers. Het werd uiteindelijk franchising. De eerste franchisenemer was Caroline Chaudron die nu in Papendrecht werkzaam is. Later volgden Angele Scheefers en Judith van Doorn. Per 1 april komt Marie-José Klomp erbij. We vormen een hechte groep en kunnen altijd op elkaar terugvallen en waar nodig ervaringen uitwisselen.”

Waar bestaat jullie werk uit? ,,Ik haal op de doordeweekse dagen de honden op die voor dat dagdeel op de planning staan. Met een groep van acht tot tien rijd ik naar een bos of natuurgebied waar ze veilig los kunnen én mogen lopen. Mijn bestelbus is zodanig ingericht dat veilig vervoer gewaarborgd is. Honden zijn roedeldieren en vinden het heerlijk om met elkaar te jagen en te ravotten. Na een uur gaat de groep de bus weer in en lever ik ze keurig thuis af. In de regel doe ik twee rondes per dag.” Lachend toont hij een enorme ring met huissleutels. ,,Het blijft natuurlijk een kwestie van vertrouwen, maar mijn ervaring is dat de baasjes gemakkelijker hun huissleutel dan hun hond meegeven. Daarom ook vindt er altijd een intakegesprek plaats, want we willen graag alles over de hond weten en de eigenaar heeft er recht op om te weten wie we zijn.”

Veel baasjes hebben hun vertrouwen reeds geschonken aan Buitengewoon. ,,We hebben het erg druk en zouden daarom blij zijn met twee nieuwe collega’s. Ze kunnen rekenen op een goede begeleiding en meteen aan de slag met een bestaande groep klanten.“ Gemotiveerdheid, zelfvertrouwen, de wil om te leren én affiniteit met honden zijn de belangrijkste voorwaarden voor de nieuwe franchisenemers. Zij krijgen daarnaast alle gelegenheid om opleidingen te volgen. Dit kan variëren van een aantal modules gedragtherapie voor honden tot een volledige (HBO)opleiding, maar ook een cursus EHBO voor honden of een training gesprekstechniek. Meer informatie via www.hus-buitengewoon.nl of telefoon 06-41199991.

advertentie