'Hersenletsel is als een stormvloed'

Nieuws

SLIEDRECHT - In Biesboschcentrum Dordrecht worden sinds 7 februari kunstwerken geëxposeerd, die geïnspireerd zijn door het landschap en de natuurlijke materialen van de Biesbosch. Bijzonder aan de tentoonstelling is, dat de kunstwerken zijn gemaakt door cliënten van Syndion.

De kunstenaars hebben een niet- aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke handicap. Deelnemers en begeleiders hebben als ‘collectief’ gewerkt aan de producten, met de expositie als doel. Uitgangspunt bij het maken van de kunstwerken was het onderwerp ‘de Biesbosch’.

Een begeleider van Syndion, die de cliënten uitnodigde om deel te nemen aan de workshop, vergelijkt hersenletsel met een stormvloed. ,,Het gebeurt je. Als de storm is gaan liggen overzie je de schade en probeer jij je leven weer vorm te geven. Sommige 'grienden en kades' zijn te herstellen. Sommige niet. Je persoonlijke landschap verandert."

In hoeverre het de kunstenaars gelukt is om hun gevoel bij deze stormvloed te vatten in een kunstuiting, kunnen belangstellenden met eigen ogen aanschouwen in Biesboschcentrum Dordrecht. De tentoonstelling ‘Syndion exposeert!’ is te bezichtigen tot en met 31 maart. Het Biesboschcentrum is open op dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Syndion is een zorgaanbieder die mensen met een handicap ondersteunt, zodat ze hun rol als burger van de samenleving zo gewoon mogelijk kunnen invullen. In Dordrecht biedt Syndion dagbesteding als koken, werken met de computer, tekenen en schilderen, mozaïeken en houtbewerken.

advertentie