Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek Sliedrecht

Nieuws

SLIEDRECHT - De bibliotheken van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Nieuw Lekkerland en Sliedrecht houden gezamenlijk op zaterdag 14 februari de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van basisscholen uit de werkgebieden van deze bibliotheken treden dan voor het voetlicht. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek.

De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 en wonnen op hun school de eigen voorleeswedstrijd. Nu mogen zij in de eerste voorronde strijden om een plek in een van de acht kwartfinales. Wie door gaat naar die volgende ronde wordt bepaald door een deskundige jury, bestaande uit Hennie Goedhart, Marius Rijnhoud en Mia van Reijsen.

De kampioenen van de voorrondes gaan door naar de kwartfinale die plaats vindt in een bibliotheek in de regio. De kwartfinales vinden plaats in de maand maart van dit jaar. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de 'provinciale finale van Zuid-Holland' die plaats vindt op zaterdag 18 april in DOK Bibliotheek Delft. De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale op woensdag 27 mei in Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht.

De voorronde in Bibliotheek Sliedrecht aan het Bonkelaarplein begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De lokale, regionale en provinciale voorronden worden georganiseerd door medewerkers van de Openbare Bibliotheken en de Provinciale Bibliotheekcentrales.

advertentie
advertentie