Degelijke winst Sliedrechtse schakers

Nieuws

SLIEDRECHT - In de vijfde wedstrijd van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het team van teamleider Wout Boer zijn ongeslagen status weten te behouden. Tegen het op papier iets sterkere Erasmus 1 werd een degelijke 5-3 zege geboekt.

De op het laatst opgetrommelde Kees Wessels speelde zijn tijdsachterstand in een mum van tijd weg en wikkelde naar een beter eindspel af, maar dat uiteindelijk niet verder leidde dan naar remise. Vervolgens verloor Bert van de Donk, maar de achterstand werd snel weggetrokken door een fraaie zege van Jan Pieter Vos. Wim Hokken bezorgde Sliedrecht een 2,5-1,5 voorsprong door in de eerste tijdnoodfase toe te slaan. De voorsprong werd geconsolideerd door een remise van invaller Robert van Rekom. Kopman Peter van den Bergh speelde een goede partij en mocht lang hopen op een winstpartij. Uiteindelijk werd het toch remise. Wout Boer stond al heel snel beter tot gewonnen. In een lopereindspel met 2 pionnen meer deed Wout het rustig aan, maar hij kwam steeds dichter bij de winst. Dat lukte dan ook en zo was de wedstrijdwinst in ieder geval binnen; 4,5-2,5. Jerry van Rekom speelde tegen nestor Jaap Staal en stond de gehele partij met de rug tegen de muur. Hij knokte zich echter terug en schwindelde uiteindelijk naar remise; 5-3.

Zo blijft het eerste team ongeslagen en staat het met 8 punten op een gedeelde eerste plaats.

Jeugd neemt macht over bij senioren

In de negentiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt de jeugd definitief de macht te hebben overgenomen van de gevestigde orde. Bovenaan staat Peter van de Bergh, die nu op de huid wordt gezeten door de 19-jarige Robert van Rekom, die naaste concurrent Wim Hokken wist te verslaan. Het kampioenschap is nog niet beslist, maar de jeugd zal zeker gaat er vol voor.

Kees Wessels deed ook goede zaken door Henk Prins te verslaan. Jerry van Rekom kwam tegen Niels Mijnster niet verder dan remise. Hans Snel verraste Pieter Blokland, terwijl Peter de Voogd fraai wist te winnen van Henri Hartog jr.

Uitslagen negentiende ronde senioren:

1. Wim Hokken - Robert van Rekom 0-1

2. Kees Wessels - Henk Prins 1-0

3. Jerry van Rekom - Niels Mijnster 0,5-0,5

4. Evert Bos - Wout Boer 0-1

5. Joost Stoker - Leen Dubbeldam 1-0

6. Pieter Blokland - Hans Snel 0-1

7. Gerard Kolenbrander - Peter Vis 1-0

8. Hans Dubbeldam - Mark van Hulst 0,5-0,5

9. Leo Koppelaar - Jan Veenis 0-1

10. Peter de Voogd - Henri Hartog jr. 1-0

11. J.W. Kraaijeveld - Henk Hartog sr. 1-0

Goed herstel vijfde team

In de vijfde wedstrijd van het seizoen herstelde het team van teamleider Leo Koppelaar zich uitstekend van het verrassende verlies in de vierde ronde. Tegen koploper De IJssel werd een ruime 3,5-0,5 overwinning behaald en dat mag best verrassend worden genoemd.

Kopman Peter Vis won via de Bird en een moeilijke partij uiteindelijk wel. Henri Hartog jr. speelde een wisselvallige partij en stond lange tijd zelfs verloren. In de eindfase schoot zijn tegenstander een bok en zo wist de jeugdleider alsnog het volle punt te behalen. Teamleider Leo zette zich zelf aan het vierde bord en boekte een keurige remise. Daarmee behield hij zijn ongeslagen status. Tenslotte wist André van Dieën het derde punt te scoren.

Met 7 punten uit vijf wedstrijden staat het vijfde team voorlopig aan kop, maar de tegenstanders zitten het 'nieuwe' team op de hielen.

Jeugdkampioenen gehuldigd

SLIEDRECHT - De najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. Donderdag 5 februari werden de kampioenen gehuldigd. In de eerste groep prolongeerde Jurgen de Haan zijn titel en wel met een score van maar liefst 95 procent. Ook nu bleef hij ongeslagen. Op de tweede en derde plaats staan de oud-kampioenen Niels Korevaar en Robin Schouw. Promovendus Floris Verweij viel net buiten het podium, maar heeft potentie zat om daar wel bij te komen. In de tweede groep werd Robert van Houwelingen gekroond als de kampioen. Hij hield favoriet Tjerry Hut achter zich, terwijl nieuwkomer Rick Smits verrassend derde werd. Daarmee behaalde hij zijn eerste beker.

In de eerste ronde van de voorjaarscompetitie waren er louter verrassingen te melden. Zo verloor in de eerste groep kampioen Jurgen de Haan voor het eerst dit seizoen en wel van Niels Korevaar. Promovendus Robert van Houwelingen won van Roland Kop. In de tweede groep verraste Robin de Bruin door Rick Smits te verslaan. Jorik Klein van Koos vd Berg, terwijl favoriet Christiaan Verheij nu wel van Joran van Eijl won.

Uitslagen jeugd Groep 1:

Robert van Houwelingen - Roland Kop 1-0

Tjerry Hut - Cynthia vd Linden 0-1

Floris Verweij - Janus de Vries 1-0

Robin Schouw - André vd Bos 1-0

Jurgen de Haan - Niels Korevaar 0-1

Uitslagen jeugd Groep 2:

Robin de Bruin - Rick Smits 1-0

Koos vd Berg - Jorik Klein 0-1

Joran van Eijl - Christiaan Verheij 0-1

advertentie