Koplopers verrassend onderuit

14 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de twintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kregen de jeugdige koplopers wat klappen te verwerken. Koploper Peter van den Bergh leed zijn tweede nederlaag op rij en wel dit keer tegen een ontketende Hans Berrevoets, die in een toreneindspel keihard toesloeg. Ook de nummer twee - Robert van Rekom - kreeg klappen en wel van Kees Wessels, die hem voor de tweede keer dit seizoen versloeg.

De top schuift dichterbij elkaar, zodat de titelstrijd weer helemaal open lijkt. Ook Wim Hokken, Wim Pool en Kees Wessels behoren nu nog tot de titelkandidaten. Verrassend was de zege van Peter de Voogd op Martijn Stoker, terwijl Koen van Noortwijk netjes won van Pieter de Bruin. Leo Koppelaar won op fraaie wijze van Kees van Noortwijk.

Uitslagen twintigste ronde:

1. Robert van Rekom - Kees Wessels 0-1

2. Peter vd Bergh - Hans Berrevoets 0-1

3. Jerry van Rekom - Kees vd Does 1-0

4. Niels Mijnster - André van Dieën 1-0

5. Leen Dubbeldam - Hans Snel 0-1

6. JW Kraaijeveld - Wim Pool 0-1

7. Leo Koppelaar - Kees van Noortwijk 1-0

8. Naomi Snikkers - Mark van Hulst 1-0

9. Martijn Stoker - Peter de Voogd 0-1

10. Pieter de Bruin - Koen van Noortwijk 0-1

11. Henri Hartog jr. - Fer Snikkers 0-1

Derde team stuntelt

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de vijfde wedstrijd slechte zaken gedaan. De koploper moest tegen hekkesluiter HZP Schiedam 4 een teleurstellend gelijkspel toestaan.

Het team van teamleider Wim Hokken kwam slecht uit de startblokken, doordat kopman Henk Prins al snel een stuk cadeau deed. Dat was een voorbode voor veel stuntelwerk aan de borden. Evert Bos bleef ongeslagen met een remise, terwijl Tabitha Snikkers het derde team nog op voorsprong zette. Vervolgens consolideerde Peter Vis met een remise de voorsprong, maar een nederlaag van Gerard Kolenbrander bracht een gelijke stand op het bord. Vervolgens verloor Jan Veenis aan het staartbord en was de koploper in de derde klasse B in grote problemen. Kopman Henk Prins had zich inmiddels teruggevochten naar een gewonnen stelling en maakte het netjes af. Joost Stoker wist ook te winnen, zodat er een 4-3 voorsprong was. Tenslotte verloor Marinus van Houwelingen, die in grote tijdnood het spoor bijster was geraakt.

Door het gelijke spel wordt het weer spannend en de volgende wedstrijd tegen favoriet De Hoekse Waard zal beslissend worden in de titelstrijd.

Goed herstel vijfde team

In de vijfde wedstrijd van het seizoen herstelde het team van teamleider Leo Koppelaar zich uitstekend van het verrassende verlies in de vierde ronde. Tegen koploper De IJssel werd een ruime 3,5-0,5 overwinning behaald. Kopman Peter Vis won via de Bird zijn moeilijke partij. Henri Hartog jr. speelde een wisselvallige partij en stond lange tijd zelfs verloren. In de eindfase schoot zijn tegenstander een bok en zo wist de jeugdleider alsnog het volle punt te behalen. Teamleider Leo zette zich zelf aan het vierde bord en boekte een keurige remise. Daarmee behield hij zijn ongeslagen status. Tenslotte wist André van Dieën het derde punt te scoren.

Met 7 punten uit 5 wedstrijden staat het vijfde team voorlopig aan kop, maar de tegenstanders zitten het 'nieuwe' team op de hielen.

Niels Korevaar bij jeugd weer ouderwets op dreef

In de eerste twee ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is oud-kampioen Niels Korevaar ouderwets op dreef. Vorige week won hij van titelverdediger Jurgen de Haan en in de tweede ronde was hij een andere oud-kampioen - Robin Schouw - de baas. Daardoor staat hij al direct aan kop in de eerste groep. De eerste plaats moet hij delen met Floris Verweij, die ook twee keer wist te winnen. In de tweede groep gaat Jorik Klein aan kop met twee overwinningen. Rick Smits herstelde zich goede van de nederlaag in de eerste ronde, terwijl Joran van Eijl ook van de nul af kwam.

Uitslagen jeugd Groep 1:

Roland Kop - Floris Verweij 0-1

Niels Korevaar - Robin Schouw 1-0

Uitslagen Groep 2:

Rick Smits - Koos vd Berg 1-0

Jorik Klein - Max Boogers 1-0

Robin Urbanus - Joran van Eijl 0-1

advertentie
advertentie