E-team plaatst zich voor NK

Nieuws

GOUDA - Tijdens de Jeugdclubkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond is het Sliedrechtse E-team op een prachtige tweede plaats geëindigd. Het team van de Klim Op bleek ook hier de sterkste. Het Sliedrechtse E-team bestond uit Papendrechter Peter Papai, Jorik Klein, Rick Smits en Joran van Eijl. Peter en Rick zijn 'echte' E-spelers, terwijl de 7-jarige Jorik en Joran nog spelers van de G-categorie zijn.

Het team van jeugdleider Henri Hartog jr. kwam vlammend uit de startblokken met een 4-0 zege op Charlois Europoort. En het bleef maar goed gaan. Alleen in de laatste ronde werd er een nederlaag geleden tegen SSV De Klim Op, al had daar zelfs nog meer ingezeten. Uiteindelijk eindigde het Sliedrechtse E-team dus op een mooie tweede plaats hetgeen recht geeft op deelname aan het NK, dat op 16 mei in Groningen plaatsvindt.

De individuele prestaties waren: Peter Papai 2 uit 6, Jorik Klein 5 uit 6, Rick Smits 5,5 uit 6 en Joran van Eijl 3 uit 6.

Tweede team grijpt laatste strohalm

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de nederlaag tegen De Pionier 1 goed verwerkt. Tegen De Penning 1 haalde het team van teamleider Jerry van Rekom met maar liefst 0,5-7,5 uit. De overwinning was wel enigszins geflatteerd, maar wel dik verdiend. Robert van Rekom gaf het goede voorbeeld door binnen anderhalf uur te winnen. Willem Kuiper volgde even later dat voorbeeld, terwijl Kees Wessels en Pieter Pons aan het einde van de eerste tijdnoodfase toesloegen. Met 0-4 op het bord kon Kees vd Does met een gerust hart remise aanbieden. De voorsprong werd uitgebreid met zeges van kopman Wim Pool, Niels Mijnster en Naomi Snikkers.

Door de enorme zege blijft het tweede team in de strijd om het kampioenschap. In de laatste wedstrijd moet dan echter gewonnen worden van koploper De Zwarte Pion 1. Op 19 maart aanstaande vindt de allesbeslissende wedstrijd in Sliedrecht plaats.

Hans Snel in vorm bij senioren

SLIEDRECHT - De tweeëntwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kende weinig grote verrassingen. Of het moest de winst uit-één-stuk van Robert van Rekom tegen Hans Klein zijn. De opmars van Kees Wessels werd enigszins gestuit door Jerry van Rekom, die de man in vorm op remise hield. Goed was de remise van Hans Snel tegen Evert Bos, terwijl Pieter Blokland eindelijk weer eens won; Jan Willem Kraaijeveld was zijn prooi. Opmerkelijk was wel de plusremise van wedstrijdleider Mark van Hulst tegen zijn 'oude' baas Peter de Voogd.

Uitslagen tweeëntwintigste ronde:

1. Robert van Rekom - Hans Klein 1-0

2. Hans Snel - Evert Bos 0,5-0,5

3. Jerry van Rekom - Kees Wessels 0,5-0,5

4. Wout Boer - Hans Dubbeldam 1-0

5. Peter Vis - Jan Veenis 0,5-0,5

6. Pieter Blokland - Jan Willem Kraaijeveld 1-0

7. Mark van Hulst - Peter de Voogd 0,5-0,5

8. Leo Koppelaar - Henri Hartog jr. 0-1

9. Gerard Kolenbrander - Leen Dubbeldam 0,5-0,5.

Robin de Bruin verrassende koploper jeugdgroep 2

SLIEDRECHT - In de vierde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is Robin de Bruin de nieuwe, verrassende koploper van de tweede groep geworden. Na een spannende partij wist hij namelijk koploper Jorik Klein beentje te lichten. Daardoor staat de jeugdspeler, die dit seizoen pas is begonnen met schaken, trots aan kop in de tweede groep.

Rick Smits won keurig van Max Boogers, die wel steeds beter gaat spelen. Joran van Eijl was in een ingewikkelde partij te sterk voor de zich wel goed verdedigende Koos vd berg.

In de eerste groep waren er geen partijen, maar was er wel de training van Naomi Snikkers.

Uitslagen jeugd Groep 2:

Max Boogers - Rick Smits 0-1

Koos vd Berg - Joran van Eijl 0-1

Robin de Bruin - Jorik Klein 1-0.

advertentie