Adam Bomb slaat Elektra niet over in Europese toer

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Elektra pakt zaterdag 14 maart uit met een man die internationaal bekend staat als een gitaarvirtuoos: Adam Bomb. Sinds de jaren 70 staat hij al op de planken. Niet voor het geld, maar uit liefde voor muziek. Dat blijkt uit de manier waarop hij toert: drie maanden non stop is zijn record en iedere avond ergens anders. Een blik op de entreeprijs zegt ook genoeg: hij moét het wel uitsluitend voor de muziek doen.

De lijst van wereldberoemde muzikanten waar hij mee gespeeld heeft is ontzagwekkend: Chuck Berry, John Paul Jones, Noel Redding (Jimi Hendrix), Cliff Williams van AC/DC, Billy Idol, Axl Rose en Steven Adler (Guns 'n Roses), Mick Taylor van The Rolling Stones, Lemmy van Motorhead en Dee Dee Ramone. Onlangs was hij nog de lead gitarist op de nieuwe studioplaat van John Paul Jones (Led Zeppelin).

Nu toert Adam Bomb met zijn eigen band de wereld rond. De dag zijn optreden in Elektra zit hij in Engeland, de zondag daarna is het België om vervolgens door te reizen naar Duitsland, Tsjechië, Polen, Italie, Finland en Letland.

The LoveCult, een band van drie rock 'n rollers uit Leiden, zorgt voor een passend voorprogramma.

De entree voor deze avond bedraagt 5 euro, de zaal gaat open om 20.00 uur en de eerste band begint om 22.00 uur.

JC Elektra, Stationsweg 4, Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie