Kansloos verlies Merwede

Nieuws

SLIEDRECHT - Waar het thuis 15-6 werd, verloor Merwede uit bij SSS kansloos met 15-9. En daarmee is eigenlijk alles gezegd.

SSS , vooraf nog lang niet veilig, was veel feller dan een gehavend Merwede. Natuurlijk waren de excuses meer dan valide. Geen Willemiek Remans, geen Edwin Kleijn, geen Annelies Schagen en een niet fitte Martijn van Rijbergen en Jacco Buijk. En toch had Merwede met de acht opgestelde spelers de klus moeten kunnen klaren. SSS was echter veel feller in de duel en wist soms van grote afstand de korf te vinden. Zo begon de wedstrijd, waarin Merwede vanaf het begin moeite had met scoren. De 2-0 werd nog geneutraliseerd tot 2-2, maar daarna was het SSS dat contant op voorsprong stond. Het lukte Merwede, met Sanne Verdoorn die haar debuut in de hoofdmacht maakte, maar niet om in de wedstrijd te komen. De ruststand van 4-7 zegt daarmee voldoende.

De tweede helft was zo mogelijk nog zwakker van Sliedrechtse zijde. Bij 8-6 leek de aansluiting nog te komen, maar een ver schot van SSS zonder ook maar iets van afvang bleek aan te komen als een mokerslag en pas bij 13-6 vond Merwede de korf weer. De laatste tien minuten leken wel een uur te duren, waarbij uiteindelijk bij 15-9 een einde kwam aan deze lijdensweg.

Volgende week sluit Merwede de zaalcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Avanti, één van de twee koplopers. Het behoeft geen betoog dat Merwede getergd aan de start zal verschijnen.

Scores: Jacco Buijk (4), Steven Bakker (2), Else van der Valle, Bernadette Struijk en Martijn van Rijsbergen (1).

advertentie