Koopwoningen Baanhoek-West verloot

9 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De spanning was voelbaar tijdens de loting van de veertig koopwoningen type Tulp van Tablis Wonen op dinsdagavond 3 maart in De Lockhorst. Een groot aantal mensen had zich immers ingeschreven voor de woningen. Van de 40 woningen worden er 28 verkocht via de Koopgarant-regeling en 12 in de vrije sector.

Notaris Koppelaar verrichtte de loting in het bijzijn van Alblasserwaard makelaars en taxateurs. Koppelaar maakte allereerst duidelijk dat huurders van Tablis Wonen die nu een woning in de Oude Uitbreiding West huren, voorrang krijgen bij de loting. Daarna volgen de andere huurders van Tablis Wonen en vervolgens de overige geïnteresseerden. Voor de Koopgarant-woningen waren geen gegadigden uit de Oude Uitbreiding West. Daarom werd gestart met de loting van deze woningen onder de overige huurders van Tablis Wonen. In totaal worden acht huurders van Tablis Wonen de toekomstige bewoners van deze koopwoningen. De overige Koopgarant-woningen zijn verloot onder de overige potentiële kopers.

Als eerste werd het briefje met de naam van de heer Boele getrokken door de notaris. De heer Boele en zijn partner mevrouw Oostrom namen een optie op de woning waar hun voorkeur naar uitgaat. ,,Dolgelukkig zijn we met deze woning”, vertellen ze. ,,Toen we binnenkwamen en al die mensen in de zaal zagen, was onze eerste gedachte: 'dat gaat het niet worden'. We zaten er met knikkende knieën bij. We wilden zó graag een van deze koopwoningen na drie jaar huren van Tablis Wonen.”

Na de loting van de Koopgarant-woningen waren de twaalf vrije sector woningen aan de beurt. ,,Een groot succes”, zegt Kees de Jongh, projectleider van Tablis Wonen. ,,Tablis Wonen heeft geschiedenis geschreven met haar eerste project koopwoningen”. Tablis Wonen verraste alle mensen die zich hadden ingeschreven voor een woning van het type Tulp met een vaas met tulpen. ,,Een tulp voor een Tulp-woning”.

Tijdens de avond waren medewerkers van de Rabobank aanwezig voor informatie en advies over hypotheekvormen.

advertentie
advertentie