Van Hoorne presenteert Hans & Grietje

Nieuws

Veel van de vaderlandse showbizzpers wist de weg te vinden naar Soest waar de cast en crew van Van Hoorne Theaterproducties hun nieuwe paradepaardje presenteerde. Na het succes van Roodkapje De Musical heeft directeur Michael van Hoorne met zijn mensen Hans & Grietje vorm gegeven en wist vol enthousiasme te vertellen over hun nieuwe productie. Roodkapje speelt nu een jaar in de Nederlandse theaters en met succes, alle zalen zijn uitverkocht en ze gaan zelfs in reprise met nog zo’n 20 voorstellingen in september en oktober. ,,Met Roodkapje De Musical hebben we ons echt op de kaart gezet in musicalland en nu gaan we weer een stap verder”, aldus de jonge ondernemer Michael van Hoorne.

‘We gaan een stap verder met deze musical’ SLIEDRECHT/SOEST - Het was een komen en gaan van pers in Pannenkoekenboerderij de Smickel in Soest. Het Sliedrechtse bedrijf Van Hoorne Theaterproducties presenteerde op maandag 16 maart geheel in stijl de cast van de nieuwe familievoorstelling ‘Hans & Grietje De Musical’. Deze productie is vanaf november 2009 te zien in bijna alle Nederlandse theaters. De hoofdrol van Snoepheks wordt gespeeld door musicalactrice Linda Wagenmakers.

Weer grotere decors, nog mooiere muziek, maar wel de bekende Van Hoorne humor en wederom met een aantal bekende gezichten uit de stal van het Sliedrechtse Theaterproductiebedrijf. Zo zien we Marcel Smid, Roy van den Akker, Esther van Santen, Bart Mijnster en Sandra Dijkstra weer terug in deze musical. Allemaal spelen zij op dit moment een rol in Roodkapje De Musical. Marcel doet wederom de regie van Hans & Grietje De Musical en gaat de rol van vader/verteller spelen. Roy wordt zoon Hans, Esther wordt moeder, Bart wordt de boosaardige houthandelaar en Sandra wordt een levend spekkie. Grietje zal gespeeld worden door Katiuscia Principato, zij heeft eerder ook al meegewerkt aan een productie van Van Hoorne.

Natuurlijk speelt Michael van Hoorne zelf ook weer één van de rollen, na een jaar als vegetarische wolf te hebben gespeeld in Roodkapje wordt hij nu een levend Spekkie! Samen dus met Sandra Dijkstra, die nu ook zijn tegenspeler is in ‘Roodkapje de Musical’ vormt hij het hilarische duo Jan-Willem en Veronica.

Naast de oude bekenden heeft de producent het weer voor elkaar gekregen een mooie naam aan zijn bedrijf te verbinden. Niemand minder dan Linda Wagenmakers is te zien als Snoepheks. Linda, die in Miss Saigon te zien was als Kim en later op het songfestival furore maakte, is ook betrokken bij het ontwerpen van de kleding. ,,De familiare sfeer en het enorme enthousiasme dat van dit bedrijf afspat is zo aanstekelijk en daarnaast maken ze zeer toegankelijke en hilarische producties. Het wordt een mooi seizoen”, vertelt de goedlachse Wagenmakers enthousiast.

Nog een opvallende naam is Shanna Cramer, dochter van Ben Cramer die al jaren meedraait in de top van de musicalwereld. De debuterende Shanna zal understudy zijn voor de rol van Grietje.

Hans & Grietje de Musical gaat op 8 november in première in de Stadsschouwburg in Vlaardingen. Maar de aller eerste try-out zal traditie getrouw te zien zijn in het Sliedrechtse theater De Lockhorst op zaterdag 31 oktober. In theater De Lockhorst zullen ook de repetities, onder leiding van regisseur Marcel Smid, plaatsvinden.

advertentie