Radioprogramma voor senioren zoekt redactieleden

Nieuws

SLIEDRECHT - Jan Key, Bert Boer en Wim Blanken zijn samen met geluidstechnicus Piet van Dijk de makers van Ouder&Wijzer op Merweradio. De heren zijn op zoek naar collega vrijwilligers ter uitbreiding van de redactie en hebben een luisteronderzoek opgezet. Alle 55-plussers kregen eind maart de opvallende groene vragenlijst samen met de Wegwijzer, maandfolder van de Stichting Ouderenwerk, in de brievenbus. Ouder&Wijzer maakt deel uit van de sociaal culturele activiteiten van die stichting.

Door Margreet Strijker

Het programma behandelt onderwerpen die voor senioren interessant kunnen zijn. ,,We nodigen elke week een gast uit en stellen allerlei zaken duidelijk aan de orde, maar altijd met een glimlach. Het is een laagdrempelig programma, zowel gast als luisteraar moet zich bij ons thuis voelen.” Ook gezellige muziek en een stukje in het ‘Slierechs’ van de werkgroep dialect van de Historische Vereniging maken onderdeel uit van het programma. Van september tot en met mei is er elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een uitzending.

Jan Key (52) is fulltime slager, maar zit daarnaast in zijn vrije tijd sinds 2006 in de redactie van Ouder&Wijzer. ,,Het is een hobby die voortgekomen is uit het discotheekwerk dat ik in mijn jeugd deed. Nu ik zelf 50-plusser ben vind ik het leuk om informatieve programma’s voor senioren te maken.”

Bert Boer (75) is voorzitter van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) en heeft zitting in de WMO-adviesraad en het Zorgberaad. ,,Vanuit die functies werkte ik incidenteel weleens mee aan Ouder&Wijzer. Naar aanleiding daarvan heeft Jan me in 2008 gevraagd het redactieteam te komen versterken.”

Wim Blanken (54) meldde zich begin dit jaar aan als redactielid, naar aanleiding van een oproep in Het Kompas. ,,Ik ben een oude mediarot. Radio maken vind ik bijzonder leuk en ik was jarenlang cameraman en journalist.” Veel Sliedrechters zullen Wim kennen vanwege zijn gemeenteraadswerk voor de PvdA.

De drie heren hopen op een verbreding van de redactie tot vijf personen. Van de nieuwe redactieleden en/of presentatoren wordt vooral verwacht dat zij interesse hebben in de doelgroep en in het medium radio. ,,We doen niet aan positieve discriminatie, maar het is erg prettig als ons team versterkt zou kunnen worden met vrouwelijke redactie leden. Dames hebben toch vaak een wat andere inbreng en ook voor duopresentaties is het leuker.”

Daarnaast doen de heren een dringende oproep aan alle 55-plusers: ,,Lever die groene vragenlijst in zodat wij weten of en waarom u naar ons luistert. Of waarom niet. En vooral hopen wij op veel suggesties en tips met betrekking tot de presentatie, onderwerpen en muziekkeuze.”

Informatie over of aanmelden voor het redactionele vrijwilligerswerk bij: Stichting Ouderenwerk in De Reling, Industrieweg 13. Telefoonnummer 0184-416729 (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur) of via info@ouderenwerksliedrecht.nl. Zie ook: www.ouderenwerksliedrecht.nl

Op de foto (vlnr): Wim Blanken, Bert Boer en Jan Key in de studio in het Oude Raadhuis.

advertentie