Merwe Sinfonietta met bijzondere gaste in Grote Kerk

Nieuws

SLIEDRECHT - Merwe Sinfonietta geeft op zaterdag 25 april een bijzonder concert in de Grote Kerk met een gastoptreden van pianiste Daria van den Berckenet. Tevens is dit het eerste volledige concert van Merwe Sinfonietta onder leiding van haar nieuwe dirigent Michiel van Vliet.

Daria van den Bercken was eerste prijswinnares op verschillende concoursen, waaronder op het nationale Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ook won zijn twee maal de Debuut Publieksprijs, in 2006 als solist en in 2008 als lid van een trio. Zij heeft concerten en recitals gegeven in binnen- en buitenland, waaronder tournees en concerten in Engeland, Frankrijk, Canada, Slovenië, Zweden en Japan. Dit jaar zal zij optreden met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarbij onder meer het pianoconcert 21 van Mozart op het programma zal staan. Maar eerst gaat zij dit stuk met Merwe Sinfonietta in Sliedrecht ten gehore brengen.

Michiel van Vliet (1982) studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium in Rotterdam in combinatie met directie harmonie- en fanfareorkest. In 2004 rondde hij cum laude de studie klassiek slagwerk af. In 2006, eveneens cum laude, directie harmonie- en fanfareorkest. In de periode 2005 - 2006 heeft hij ook een pre-master opleiding in de muziekwetenschap gevolgd aan de universiteit van Utrecht. Hij studeert nu nog symfonieorkestdirectie bij diverse docenten en volgt internationale masterclasses op dit gebied. Op het internationale IT´s festival won hij de publieksprijs in samenwerking met de Rotterdamse Dansacademie. Samen met zijn studiegenoten Jeroen Geevers en Sjoerd Nijenhuis vormt hij een slagwerkgroep ‘Released’. En tot slot staat hij als dirigent voor vier orkesten: kamerorkest Cui in Rockanje, harmonieorkest Frisselstein in Veghel, barokstrijkorkest Ars Musica in Rotterdam en kamerorkest Merwe Sinfonietta in Gorinchem.

Merwe Sinfonietta is een orkest met ruim veertig gevorderde amateurs. Het orkest vierde afgelopen jaar het eerste lustrum en is inmiddels aan het zesde jaar begonnen. Het programma omvat stukken van Mozart zelf, maar ook werken die aan Mozart refereren.

Kaarten zijn te bestellen via info@merwesinfonietta.nl of via secretaris Eva de Vos: 010 4202826 (na 18.00 uur) of te kopen aan de zaal (€ 12,= / kinderen en donateurs € 9,=)

Om te blijven bestaan heeft Merwe Sinfonietta dringend nieuwe donateurs en sponsoren nodig. Giften zijn welkom en kunnen worden gestort op rekeningnummer 3972.61.381 Rabobank Gorinchem t.n.v. Merwe Sinfonietta. Meer informatie staat op website www.merwesinfonietta.nl.

advertentie