Bart van Meijenveldt en Lennart Kraaienbrink schaakkampioenen van de Alblasserwaard

Nieuws

SLIEDRECHT - Het negenentwintigste schaakkampioenschap van de Alblasserwaard kende afgelopen zaterdag 21 maart een aantal deelnemers van maar liefst 95: 57 senioren en 38 junioren. Daarmee was de organisatie, voor de tweeëntwintigste keer in handen van Schaakvereniging Sliedrecht, zeer tevreden. Qua speelsterkte van de deelnemers was het toernooi nog nooit zo sterke bezet, mede dankzij de deelname van vele sterke Brabantse en Belgische jeugdspelers. Organisator Jerry van Rekom zag tevreden toe dat het toernooi op rolletjes liep, dat er fanatiek geschaakt werd, maar dat de gezelligheid de boventoon voerde.

Het toernooi is uiteindelijk een prooi geworden voor de jeugdspeler Bart van Meijenveldt (van De Baronie uit Breda), die in de finale titelverdediger Jan Jaap Janse wist te verslaan. Bart had zijn hoofdklasse met 5 punten uit 7 gewonnen en was alleen verslagen door Alex Iliopoulos (Sliedrecht). Jan Pieter Vos en Jesper Nederlof eindigden als tweede en derde.

Jan Jaap bleef in de Hoofdklasse A met 5 punten Arno Bomans (Brussel) op onderling resultaat voor. Frank van de Put eindigde als derde. In de finale liet de jeugdige Bart van Meijenveldt zien een groot talent te zijn en gaf de viervoudig kampioen Jan Jaap Janse weinig kans op prolongatie van zijn titel. Zo kwam de wisselbeker in handen van de Brabantse jeugdspeler.

Overige groepswinnaars bij de senioren in het toernooi waren Hans van Schaaik (Gorinchem), Evert Bos (Sliedrecht), Tijl Ingelaere (Oosterhout), Jeanet Gerssen (Spijkenisse) en Pavel Andrjan (Sliedrecht).

Jeugdkampioen van de Alblasserwaard werd Lennart Kraaienbrink uit Krimpen. Hij eindigde na tien ronden met 8 punten gelijk met Diana Gairabekova (Papendrecht) , maar Lennart had meer weerstandspunten en werd zodoende voor de tweede keer - eerder was hij in 2007 de winnaar - jeugdkampioen van de Alblasserwaard. Derde werd Corné Noordergraaf uit Barendrecht.

De tweede jeugdgroep werd gewonnen door de 5-jarige Nathaniël Faybish uit Brussel. Hij bleef Jorik Klein (Sliedrecht) een halfje voor. Derde werd Andrea van Velzen (Barendrecht).

Dankzij de sponsors Etos Koppelaar en De Groot Schagen hadden alle 38 jeugdspelers een prijs.

advertentie