SGP en ChristenUnie zetten samenwerking voort

Nieuws

SLIEDRECHT - SGP en ChristenUnie komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 opnieuw met één lijst uit. De voorbereidingen voor de verkiezingen zijn reeds begonnen.

Al meer dan twintig jaar staan kandidaten van SGP en ChristenUnie gezamenlijk op één lijst. ,,De samenwerking tussen beide partijen verloopt zo positief dat besturen en fractie uitgesproken hebben ook in de toekomst gezamenlijk verder te willen gaan", verklaart Flip Mak namens de fractie. De fractie, nu bestaande uit zeven leden, heeft veel voordeel bij de samenwerking. ,,Taken worden onderling verdeeld. Zo zijn er fractieleden die werkbezoeken afleggen terwijl anderen zich bezig houden met de organisatie van het fractiewerk. Een aantal fractieleden richt zich vooral op de regionale ontwikkelingen. De onderwerpen van de gemeenteraad worden altijd gezamenlijk voorbereid."

De beide besturen benadrukken dat geen van de twee partijen de andere overvleugelt. Mak: ,,Er is sprake van een goed evenwicht ondanks een verschuiving die er langzamerhand te zien is in het stemmenaantal. Deze verschuiving heeft tot gevolg dat de SGP- en ChristenUniekandidaten straks om en om op de kandidatenlijst zullen komen."

In 2006 werd de fractie weer de grootste partij en kreeg er onverwachts een zetel bij. Inmiddels is een begin gemaakt met een nieuw verkiezingsprogramma en worden campagneactiviteiten bedacht.

advertentie