Een mix van romantiek en nostalgie

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Het pand zou in een boekje van Anton Pieck niet misstaan. In plaats van centrale verwarming zorgt een aantal nostalgische gaskachels op deze koele voorjaarsmorgen voor een aangename warme gloed. Verder zijn er veel oorspronkelijke details bewaard gebleven. Twee nissen geven de plek aan waar vroeger de bedsteden waren. ,,We hebben alles geverfd en waar nodig gerestaureerd, maar alles verder bij het oude gelaten”, vertelt Jan. Staat dat niet haaks op de naam van jullie zaak? ,,Het woordje Avenir staat symbool voor een toekomst met een nieuwe uitdaging”, vertelt Karin. ,,Een eigen winkel is namelijk een langgekoesterde wens die nu in vervulling gaat en waarvoor we al een aantal jaren spullen hebben verzameld. We bezoeken samen veel beurzen in binnen- en buitenland.”

SLIEDRECHT – In een karakteristiek uit 1872 daterend pand aan de Kerkbuurt 30 is sinds donderdag 26 maart Notre l’Avenir Romantisch Wonen gevestigd. Met enige trots geven de kersverse winkeliers Karin en Jan Kwint een rondleiding door de verrassend ruime winkel die plaats biedt aan een uitgebreide collectie meubelen en woonaccessoires. Een mix van romantiek en nostalgie sluit naadloos aan bij de locatie.

Door Ria Scholten

De fraaie kasten, zitmeubelen en tafels geven aan de ruimte een huiselijke uitstraling. In de grote showroom benedendijks vindt de klant een leuke collectie metalen ledikanten. Ze zijn bedekt met quilts in verschillende kleuren en uitvoeringen. Opvallend zijn de gobelin wandkleden die met bijpassende kussens kunnen worden geleverd. ,,Van dezelfde fabrikant verkopen we sjaals, tassen, toilettasjes en portemonneetjes”, somt Jan op. Karin is ondertussen bezig met het inrichten van de standaard met de geurlijn van Greenleaf. ,,De lijn bestaat uit olie, foamzeep, roomspray, linnenspray, heerlijke handcrème en geurzakjes die wel een jaar dienst kunnen doen. De geurkaarsjes branden in de bijbehorende glaasjes maar liefst vijftien uur.” De ruimte wordt verder opgefleurd door fraaie zijdeboeketjes en glaasjes die één natuurgetrouwe zijderoos bevatten in een laagje ‘water’.

In de winkel heeft één hoekje een landelijke uitstraling gekregen met kistjes en wat stro. Het biedt plaats aan de ‘Lavender’ lijn van het merk Decoratief. Melkbusjes, bloempotten, trommeltjes en opbergbakjes roepen het verlangen op naar lang vervlogen tijden en kunnen zowel binnen als buiten worden neergezet. ,,We kiezen steeds voor een ander decor zodat een stukje exclusiviteit gewaarborgd is”, aldus Jan. Voorin de winkel zijn de koffie- en theeserviesjes te vinden die opvallen door hun aparte vormgeving. Op een van de tafels staat het bekende aardewerk broderieservies.

Tot slot wil het ondernemende echtpaar nog iets kwijt: ,,We zijn door de omliggende winkeliers in de armen gesloten en daar zijn we heel erg blij mee.”

advertentie
advertentie