Arriva gaat alle bussen en treinen voorzien van camera's

Nieuws

SLIEDRECHT - Arriva gaat, na het nieuws over veiligheidsincidenten in het openbaar vervoer, een maatregel uitvoeren om deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Voor eigen rekening gaat het vervoersbedrijf, dat onder meer verantwoordelijk is voor de lijn Geldermalsen - Dordrecht, camera’s in alle bussen en treinen plaatsen, ook in die gevallen waar dit niet contractueel verplicht is. De maatregel sluit goed aan op het sociale veiligheidsplan opgesteld in FMN verband onder leiding van coördinator Leon Verver.

Camera’s leveren een belangrijke bijdrage in de strijd tegen agressie in en buiten het OV. Ieder incident moet via camera's geregistreerd worden. Dat is de overtuiging die Arriva heeft na de ervaringen nu sinds ruim een jaar met de bussen en treinen die zijn uitgerust met camera's in en aan het voertuig. Een deel van de bus en -treinen vloot is inmiddels uitgerust met camera’s. Arriva gaat de overige 350 bussen nu ook uitrusten met camera’s waardoor dan alle bussen en treinen van Arriva over camera’s beschikken. Met deze investering is een bedrag gemoeid van meer dan 2 miljoen euro.

Ook hierin is de samenwerking met overheden en politie essentieel. Raddraaiers worden zo op verschillende manieren in de kijker gezet en we kunnen op een snelle en efficiëntere manier raddraaiers weren. Het OV kan daarin een verbindende factor zijn.

Wel hoopt Arriva dat er ondersteuning komt van de betrokken overheden voor dit initiatief. Arriva wacht hier echter niet op en gaat met de installatie aan de slag.

advertentie