‘Ik ben trots op dit fraaie bedrijf’

Nieuws

SLIEDRECHT – In aanwezigheid van een flink aantal genodigden verrichtte wethouder Remco van de Ven donderdagmiddag 26 maart de officiële opening van het kantoorpand van Adcim bv aan de Rembrandtlaan 650. Het herfstachtige weer weerhield hem er niet van om buiten een Adcim vlag te hijsen. In het fraai gerenoveerde pand hielden directeur Wilco van Dalen en de wethouder voorafgaand aan de openingshandeling een korte toespraak.

Door Ria Scholten

Medewerkers van het civiel technische adviesbureau verwelkomden de gasten en leidden hen met enige trots rond in de smaakvol ingerichte nieuwe behuizing. Het bedrijf verhuisde begin dit jaar van een huurpand aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam naar Sliedrecht. Het pand werd aangekocht van woningbouwvereniging Tablis Wonen en geheel gerenoveerd.

Wilco van Dalen refereerde aan de ontwikkeling die het bedrijf sinds de start in 1989 heeft doorgemaakt. ,,We hebben onze hand niet omgedraaid voor grote en kleine projecten. Ons motto: Een praktische aanpak en toekomstgericht denken. Dit nieuwe kantoor is gericht op de toekomst. We kunnen onze capaciteit uitbreiden, zodat wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn.” De wethouder sprak lovende woorden. ,,Ik ben trots op dit fraaie, jonge bedrijf. Op 24000 inwoners telt onze gemeente ruim 12500 arbeidsplaatsen. Van Gorinchem tot Kinderdijk bruist het van de activiteiten. Namens het gemeentebestuur wil ik jullie dan ook van harte feliciteren.” Vervolgens ging het gezelschap naar buiten voor de officiële openingshandeling.

Adcim levert diensten aan overheden, projectontwikkelaars en aannemers. De werkzaamheden hebben betrekking op het gebied van landmeten, de aanleg en renovatie van riolering en wegen, waterbeheersing, milieu en cultuurtechniek. Tot de kerntaken behoort tevens het opstellen van bestemmingsplannen voor bestaande en nieuw te bouwen woonwijken en industrie. De uit te voeren werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden van projecten, de aanbestedingsprocedure en het toezicht op de uitvoering hiervan. ,,Veel mensen hebben vast al eens kennis gemaakt met een project waarbij Adcim nauw betrokken was”, vertelde de directeur. ,,In Sliedrecht werkten we onder andere mee aan de renovatie van industrieterrein Nijverwaard en de realisatie van de rotonde Deltalaan/Stationsweg.”

Het bedrijf heeft vijfentwintig medewerkers in dienst en beschikt over een goed gevulde orderportefeuille. De bij de start ingezette groei zet dus nog steeds door. Tijdens de verbouwing van het nieuwe kantoor is al rekening gehouden met een groeiend aantal personeelsleden. Adcim heeft momenteel meerdere vacatures op het gebied van werkvoorbereiding. Belangstellenden met een HBO- of MBO-opleiding worden dan ook van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Zie ook: www.adcim.nl.

advertentie