Titel voor vijfde team Schaakvereniging Sliedrecht

Nieuws

SLIEDRECHT - Wat niemand meer voor mogelijk had gehouden, is toch gebeurd: Sliedrecht 5 werd in zijn debuutseizoen direct kampioen. Doordat De IJssel en De penning tegen elkaar gelijkspeelden, had Sliedrecht 5 aan elke winst tegen Eeuwig Schaak voldoende om kampioen te worden. Oftewel, twee honden vechten om een been en Sliedrecht 5 gaat er mee heen.

In het begin van de wedstrijd had teamleider Leo Koppelaar, die dit seizoen debuteert als teamleider, nog de nodige kriebels. Zijn spelers speelden veel te snel en dus niet nauwkeurig genoeg. Toen Evert Bos in een eindspel voor de eerste winst had gezorgd werd de teamleider wat rustiger. Toen ook nog Henri Hartog jr. zijn tegenstander pardoes mat mocht zetten leek het kampioenschap binnen.

Kopman Peter Vis ging echter in het verre eindspel alsnog onderuit. Met 2-1 op het bord had André van Dieën aan remise voldoende om de titel te pakken. Zijn tegenstander sloeg het remisebod echter af en deed prompt een slechte zet. De topscorer van het vijfde wist daar wel raad mee en schoof de partij gedecideerd uit: 3-1.

Zo werd Sliedrecht 5 direct kampioen in de viertallencompetitie van de Rotterdamse Schaakbond. Een uitstekend resultaat van de teamleider, die het toch maar voor elkaar bokste.

advertentie
advertentie