Hoofdmacht schakers speelt zich veilig

Nieuws

SLIEDRECHT/SPIJKENISSE - In de zevende wedstrijd van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het team van de zelf slapende teamleider Wout Boer gelijkgespeeld tegen degradatiekandidaat Spijkenisse 2. Tegen datzelfde team werd in 2007 ook gelijkgespeeld in de promotieklasse, waarna de jonge honden uit Spijkenisse het kampioenschap behaalden en Sliedrecht nog twee seizoenen moest wachten.

Het begon uitstekend met het Sliedrechtse vlaggenschip. De grieperige Alex Iliopoulos liet er geen gras over groeien en via een aanvallende Leeuw werd de Spijkenissenaar geplet. Ook Peter van de Bergh kende een vrij makkelijke middag. Na de 2-0 voorsprong speelde Jan-Pieter Vos remise en kwam Spijkenisse iets terug omdat Bert van de Donk zijn dame in de aanbieding deed. Vervolgens won Hans Klein het gewonnen toreneindspel eenvoudig en leek een wedstrijdwinst zeker tot de mogelijkheden.

Wim Hokken verloor echter verrassend, terwijl Jerry van Rekom in remisestand een stuk in liet staan. Zo werd het 3,5-3,5 en moest invaller Robert van Rekom het eindspel met een pion minder moest keepen om een gelijkspel te behalen. Dat deed de jongste Sliedrechtspeler met verve en bracht de eindstand op 4-4.

Het eerste team speelde zich zo definitief veilig, maar heeft geen uitzichten meer op het kampioenschap, dat zeer waarschijnlijk naar Charlois Europoort 1 zal gaan.

advertentie