Bevertochten in de Hollandse Biesbosch

Nieuws

REGIO - Bij Biesboschcentrum Dordrecht zijn in april en mei weer Bevertochten te maken. Elke Bevertocht begint met een bezoek aan het BeverBos, waar in een omheind gebied de bevers Beert en Benthe wonen. Gidsen laten de deelnemers in het BeverBos zien waar ze tijdens de vaartocht onderweg op moeten letten. In het leefgebied van Beert en Benthe zijn de vraatplekken, glij- en knaagsporen duidelijk herkenbaar. Ook de burcht van Beert en Benthe is niet over het hoofd te zien. Na het bezoek aan het BeverBos stappen de deelnemers in de fluisterboot, die ook in de schemering op zonne-energie door de Biesboschkreken vaart. Tegen de avond is de kans om een zwemmende of knagende bever te zien namelijk het grootst.

Het aantal bevers in het wild groeide de afgelopen jaren gestaag. Inmiddels zijn er al meer dan 250 bevers in de Biesbosch. De eerste bevers werden in 1988 uitgezet in het Brabantse deel, maar steeds meer bevers zwommen de Nieuwe Merwede over en vestigden zich in de Hollandse Biesbosch. In de directe omgeving van Biesboschcentrum Dordrecht zijn inmiddels volop vraatplekken, glijbanen en zelfs geursporen te vinden, en verspreid in het gebied liggen enorme burchten. Nu de bomen nog grotendeels kaal zijn, zijn al deze beversporen goed zichtbaar.

De aanvangstijd van de Bevertocht verschuift naar later op de avond, naarmate het later donker wordt. Houd er rekening mee dat het op het water snel kan afkoelen in de schemering, dus warme en winddichte kleding (bijvoorbeeld een regenpak) is een absolute must. Onderweg wordt warme chocolademelk geschonken en worden Beverkoeken uitgedeeld.

De tochten vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavonden en in de meivakantie dagelijks (za 4 april, vr 10 april, za 11/18 april, vr 24 april, za 25 april, ma 27 april, di 28 april, wo 29 april, za 2 mei, di 5 mei, wo 6 mei, do 7 mei, za 9/16 mei, vr 22 mei, za 23 mei, za 30 mei).

Volwassenen betalen € 11,-, kinderen tot en met 12 jaar en 65-plussers € 8,-, inclusief warme chocolademelk en een Beverkoek. Meer informatie en reserveren bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, tel. 078 630 53 53, info@biesbosch.org.

advertentie
advertentie