Machinistenkampioenschap in Noordeloos

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Meer dan 32 machinisten hebben zich al aangemeld voor het Machinistenkampioenschap 2009 in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De organisatoren verwachten dat op zaterdag 18 april op het terrein van De Kuiper Noordeloos misschien wel vijftig machinisten hun vakmanschap gaan tonen. Tegelijkertijd kunnen naar verwachting zo'n 2000 bezoekers - GWW-aannemers, opdrachtgevers, oud-machinisten en belangstellenden - in Noordeloos naar hartelust netwerken. Overigens kunnen machinisten - met ervaring en vanaf 18 jaar - zich nog inschrijven tot en met 11 april.

De belangstelling voor het evenement blijft onverminderd groot. Alle sponsoren van vorig jaar hebben wederom toegezegd. De prijzenpot voor de winnaars is dus goed gevuld. De organisatoren Korevaar in Langerak, W.H. de Kreij in Schelluinen, De Kuiper Noordeloos, personeelsvoorziener AB Midden Nederland en brancheorganisatie CUMELA Nederland zijn ook blij met de aanwezigheid van diverse beroepsopleidingen uit de regio die zich willen presenteren aan 12- tot en met 17-jarigen die interesse hebben om in te stromen in de sector. Er is de organisatie veel aan gelegen om de instroom van jonge mensen verder op gang te krijgen.

Speciaal voor de nieuwelingen (12 tot en met 17 jaar) zijn er kraanbehendigheidswedstrijden met compacte machines en op het terrein in Noordeloos staan op 18 april zo'n 100 machines uit de sector opgesteld voor een nadere kennismaking.

Programma zaterdag 18 april:

10.00 uur: Voorrondes Machinistenkampioenschap

13.00 uur: Spectaculaire demonstraties

14.00 uur: Halve finale en finale

16.00 uur: Prijsuitreiking

Meer informatie: www.machinistenkampioenschap.nl.

advertentie
advertentie