Vrijwiligers gezocht voor de visitekring in de Deltaborgh

Nieuws

SLIEDRECHT – De Stichting Ouderenwerk houdt elke donderdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur een visitekring in de recreatieruimte van de Deltaborgh en is daarvoor op zoek naar vrijwilligers. Bij een visitekring wordt de visite niet bij iemand thuis afgelegd, maar in een recreatieruimte van de flat. Een groepje mensen gaat bij elkaar op visite om contact met elkaar te hebben en met elkaar in contact te blijven. Contact met mensen die men een beetje kent en met dezelfde dingen bezig zijn.

De kring start met een kopje koffie en wat bijpraten. In principe wordt het programma van de ochtend in overleg bepaald. Dat kan variëren van samen wat praten, de krant lezen of een spelletje doen. De visitekring is bedoeld voor ouderen in de flat en nabije omgeving, die weinig contacten meer buitenshuis hebben en voor wie het moeilijk is nieuwe contacten te leggen, maar toch graag regelmatig met leeftijdsgenoten willen omgaan. Deelname aan een visitekring is vrijblijvend, men hoeft zich niet eerst aan te melden of ‘lid’ te worden.

Er worden ook visitekringen in de Tuinfluiter (maandag), Elzenhof (dinsdag) en Vondelflat (vrijdag) georganiseerd. Er zijn minimaal twee vrijwillige groepsleiders per bijeenkomst aanwezig. Op dezelfde ochtenden en locaties houdt de ouderenadviseur tot 10.30 uur een inloopspreekuur.

Iedereen die dit een leuke en zinvolle activiteit vindt, het als een uitdaging ziet om mee te werken aan deze visitekring en regelmatig beschikbaar is op de donderdagmorgen, wordt verzocht contact op te nemen met Ouderenwerk op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0184-416729.

advertentie